Bijna helft ICT'ers houdt baan over aan stage

47 procent van de ict-studenten die stage lopen kunnen na die periode als werknemer aan de slag voor dat bedrijf. Dat blijkt uit onderzoek van Linked-In. Het gaat om wereldwijd onderzoek. De gegevens worden niet onderverdeeld naar verschillende landen.

Alleen accountants scoren hoger dan ict'ers. In die branche kan ongeveer 60 procent na zijn stage aan de slag bij dat bedrijf. Gemiddeld leidt 28 procent van de stages tot een vaste baan, concludeert de social media site aan de hand van gegegvens over 2013.

Studenten aan opleidingen voor toerisme of bij non-profit organisaties maken beide met 19 procent de minste kans op een baan na hun stage.

Er is volgens werkgevers nog steeds een groot tekort aan gekwalificeerde ict'ers. Om nieuwe studenten aan te trekken, proberen verschillende opleidingen via kortingen op het lesgeld studenten of cursisten te lokken. Hogeschool Arnhem Nijmegen (HAN) bood in 2010 de studenten van een technische of ict-opleiding een baangarantie. 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2014-09-02T17:05:00.000Z Pim van der Beek
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.