Oprichter Kees Buisman verlaat Everest

Dit artikel delen:

Kees Buisman

Oprichter Kees Buisman is na negentien jaar vertrokken bij automatiseerder Everest uit Den Bosch. Hij blijft als adviseur verbonden aan Total Specific Solutions (TSS), het ict-conglomeraat waaronder de Everest-holding, bestaande uit de onderdelen Everest en Blueriq, valt. Zijn post van algemeen directeur is vanaf 1 september overgenomen door Coen Dijkstra, die sinds 1 januari 2014 commercieel directeur van Everest is. Dijkstra wordt in zijn nieuwe rol verantwoordelijk voor alle bedrijfsactiviteiten van Everest en Blueriq.

Everest, waar zo'n tweehonderd man werken, positioneert zich als automatiseerder van kennisintensieve en klantgerichte processen in verticale Nederlandse markten, met name banken, verzekeraars en de overheid. De maatwerkontwikkelaar werd in 1995 opgericht door Kees Buisman.

Na een overname door Getronics volgde in 2008 een verkoop aan TSS van investeerder Rinse Strikwerda. Begin 2013 werd Aquima, de business process management-suite van Everest, afgesplitst om binnen TSS als internationale softwareleverancier verder te gaan. Vanaf 1 juli 2013 heet dit onderdeel Blueriq. Eind vorig jaar werd geheel TSS overgenomen door het Canadese Constellation Software.

Nieuwe man

Coen Dijkstra

Coe Dijkstra, de opvolger van Kees Buisman als directeur van de Everest Holding, heeft een brede mannagementervaring in de it-sector. Voor Everest was hij bij Oracle onder andere verantwoordelijk voor de verkoop in de publieke sector en in zijn periode als algemeen directeur van Topforce behoorden ook diverse ministeries en financiële organisaties tot zijn klantenportfolio.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2014-09-04T11:39:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.