Detacheerder richt zich op ICT'er van 50 plus

Detacheringsbureau 50plus IT uit Lelystad richt zich specifiek op arbeidsbemiddeling voor ict'ers van vijftig jaar en ouder. Het bureau is 1 september 2014 van start gegaan en profileert zich specifiek als detacheerder voor oudere ict'ers. 'We willen het idee doorbreken dat mensen van vijftig jaar en ouder niet geschikt zouden zijn voor een baan in de ict', aldus mede-oprichter Jan Koning. Hij is samen met George Kummer het bureau gestart.

Koning: 'We weten uit eigen ervaring dat ouderen en ervaren ict'ers vaak een goede en professionele inbreng hebben in projectteams. Vijftigplussers zijn door hun ervaring en diplomatieke vaardigheden een bindende factor binnen elk team.' Hij wijst erop dat automatiseringsprojecten ook ruim veertig jaar na het ontstaan van de ict-sector nog steeds uit de klauwen lopen, zowel in tijd als in geld. 'Er worden nog steeds dezelfde fouten gemaakt. Een voor de hand liggende reden is dat we onvoldoende gebruik maken van de beschikbare ervaring.'

Volgens Koning is het ook een hardnekkig misverstand dat de inhuur van oudere ict'ers tot hogere personeelskosten leidt. 'Vijftigplussers hoeven ondanks hun uitgebreide ervaring niet duurder te zijn, ze worden zeker voor tijdelijke opdrachten steeds interessanter, temeer daar de vijftigplussers van nu en morgen ook zijn opgegroeid met de modernere ontwerp- en ontwikkelmethoden.'

Koning en Kummer hebben naar eigen zeggen ieder ruim veertig jaar werkervaring in de ict. Koning was onder andere directeur van Acropolis Automatiseringsgroep. Kummer werkte onder meer voor ict-consultancybedrijf Provide.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Reacties

Goede zaak!

Ben natuurlijk wel nieuwsgierig tegen wel salaris....

Jammer alleen dat hun website uitgerekend op DIT moment in onderhoud is...
En alle IT-ers weten dan dat er van onderhoud geen sprake is, maar dat het ding gewoon nog niet klaar is...

Mooi initiatief, ik hoop dat Koning en Kummer de ongetwijfeld lastige aanloop fase overleven.
Ik verwacht uiteraard dat het verschil in vakkennis en ervaring tussen de 50+ en de kindergarten-specialist snel duidelijk zal worden.

Ik ben echter niet zo te spreken over de naam: 50Plus-IT !
Dat leeftijd een handelsmerk is, is een ding.
Maar dat ome Kees van 49 ondanks zijn kwaliteiten en vraag van de eindklant niet kan worden aangenomen lijkt me moeilijk bij die klant te motiveren.

Een goede zaak, met name aangaande het herhalen van fouten.....

Eén vijfigplusser met ervaring is inderdaad veel goedkoper dan vier twintigers met een certificaat, je kunt dan nog beter een krat Indiëers bestellen ;-)

Uitstekend idee. De meeste IT is toch niet meer dan oude wijn in nieuwe zakken dus meteen vol aan de bak en beginnersfouten uitsluiten. De klant vraagt niet om mensen die voor de 10e keer het wiel opnieuw uitvinden en de klant vraagt er zeker niet om om opgescheept te worden met groentjes die als ervaren consultant tegen grof geld in de markt gezet worden.
BESTE KLANT, WEES KIESKEURIG. Let niet op leeftijd maar op kwaliteit!

Rollator en gehoorapparaat van de zaak.

In hoeverre kan je hier spreken dat er ook sprake is van discriminatie op leeftijd? Want deze slimme zakenlieden springen in een hiaat dat eigenlijk een symptoom is van het feit dat ouderdom in de IT een beetje een taboe is vanwege de welbekende vooroordelen.
In die zin zou het kunnen helpen om die beeldvorming wat meer aan te passen aan de realiteit. Talent kent geen leeftijd, ervaring wel.

Gast,
Inderdaad de meeste inovatieve uitvindingen van de laatste jaren zijn gewoon herinplementaties (en vooral goed ge'market'e concepten) van bestaande technologieen

Het is echter wel lastig voor de klant om de kwaliteit te bepalen.
Een oude rot in het vak garandeerd evenmin kwaliteit als een jochie met een berg certificaten en ik moet werkelijk toegeven dat ik ook niet zou weten hoe je dat als leek (klant) wel zou kunnen bepalen.

@Louis ook vijftigers gaan met hun 67'e met pensioen ;)
Dat hoop ik althans, want over twintig jaar heb ik het echt wel gehad met deze teloorgang van de automagisering

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2014-09-11T11:59:00.000Z Pim van der Beek
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.