Yacht: vraag naar ICT'ers blijft stijgen

Het aantal vacatures voor ict-professionals blijft structureel groeien. Nadat de groei in het eerste half jaar van 2014 al 11 procent bedroeg, is in het afgelopen derde kwartaal sprake van een stijging van bijna 11 procent. Naast de blijvend aanhoudend hoge vraag naar softwareontwikkelaars is er een toenemende vraag naar functioneel en technisch beheerders en ict-beveiligingexperts. Dit beweert detacheerder Yacht, onderdeel van uitzendbureau Randstad.

Volgens Yacht blijft de softwareontwikkelaar veruit het meest gevraagde functietype. Zo vroeg de markt in de achterliggende drie kwartalen om ruim veertigduizend ontwikkelaars. Maar ook de toenemende vraag naar beheerfuncties is zichtbaar. Zo werden er dit jaar tot nu toe bijna 17.000 it-beheerders gezocht, functioneel dan wel technisch. Een aantal dat groeiend is ten opzichte van 2013. Het detacheringshuis meldt verder dat het aantal gevraagde ict-beveiligers ook sterk stijgende is. Hoewel in aantal nog niet zo hoog - ruim 1.200 - betreft het een stijging van ruim 80 procent ten opzichte van vorig jaar.

Yacht denkt dat het aantal vacatures stijgende is doordat er in diverse branches grote stappen worden gemaakt op het gebied van online, mobiel, multiplatform en de overstap van ‘bricks naar clicks’ (-e-handel). Ook ziet het bedrijf een vergaande procesmatige integratie tussen software- ontwikkeling en beheer. Volgens Yacht houdt dit in dat de benodigde beheercompetenties mee moeten groeien met de snelheid waarin de markt zich ontwikkelt: de groeiende vraag uit de business en versies die elkaar sneller opvolgen vragen om een wendbare ingerichte beheerorganisatie.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Maar als dat het geval zou zijn, waarom gaan bij een gelijkblijvend aanbod de tarieven dan niet omhoog?

Het tarief dat bepaal je zelf, net als wel of niet ingaan op het tegenbod...

Het is ook wel een opmerkelijke uitspraak na de eerdere berichtgeving dat er in de automatisering geen werk te vinden zou zijn.

Een mooi verhaal. Inderdaad de ICT ontwikkelt zich snel. We zitten met het probleem dat er grote mismatch is tussen de IT vacatures en de werkzoekenden. De IT specialisten die voor de arbeidsmarkt beschikbaar zijn lopen qua kennis achter of het voldoet niet aan de vraag. Als Nederland, overheid en het bedrijfsleven, op IT gebied voorop wil blijven lopen dan zal ze zijn werkzoekenden moeten blijven bijscholen. Voor een werkzoekende zijn de kosten van een opleiding niet op te brengen. Waarom niet een korte opleiding met baangarantie aansluitend op de vacature waar de overheid en het bedrijfsleven in participeren?

Leuk verhaal, we merken vaak dat bedrijven moeite hebben om de juiste mensen te vinden op het gebied van kennis & capaciteit.

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2014-10-13T11:59:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.