Nederland ICT: Iets meer omzet en werk

Groei

Ict-bedrijven zien knelpunten op de arbeidsmarkt en regeldruk als de grootste belemmeringen voor groei. Dit blijkt uit het tweede Nederland ICT Marktbeeld van november 2014, een onderzoek van de brancheorganisatie onder eigen leden. Verder valt hieruit op te maken dat ict-bedrijven over de hele linie de werkgelegenheid zagen stijgen ten opzichte van het vierde kwartaal van 2013. De verwachting is dat dit doorzet in het huidige kwartaal.

In alle onderzochte segmenten en deelsectoren is sprake van een groei van de werkgelegenheid ten opzichte van hetzelfde kwartaal vorig jaar. Ook de grote bedrijven met 750 werknemers of meer en bedrijven in de hardware en kantoortechnologie zien een groei in de werkgelegenheid. Hetzelfde geldt voor de groei van de omzet. Ongeacht de omvang of sector is er sprake van een lichte groei in de omzet. De verwachte vraag voor het vierde kwartaal is in de softwaresector, waaronder ook cloudtoepassingen vallen, het meest positief.

Bijna de helft van de bedrijven tot honderd werknemers zien het gebrek aan geschikt personeel als belangrijkste groeibelemmering. Van de grote bedrijven vindt driekwart van de bedrijven dat de stimulering door de overheid tekort schiet. Voor de bedrijven tussen de honderd en 750 werknemers zijn kredietverlening, de mismatch op de arbeidsmarkt en te grote regeldruk in gelijke mate belemmerend voor groei.

Het vertrouwen van ict-bedrijven in zowel de economische groei, als investeringsklimaat en groei van de eigen sector is teruggelopen ten opzichte van het tweede kwartaal van 2014. De indicatoren variëren van 5,7 (voor investeringen in Nederland) tot 6,4 (voor groei van de ict-branche). Nederland ICT heeft een pdf beschikbaar gesteld met alle resultaten uit het onderzoek.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

iets meer fraude.

@Sander, zou je eens kunnen toelichten wat men precies met regeldruk bedoeld, want als er een sector is waar werkelijk niets geregeld is dan is het wel de ict sector.

Voor alle duidelijkheid, ik vind dat niet speciale een slechte zaak, het ontbreken van regelgeving heeft welliswaar geleid tot de beruchte schandalen bij de overheid, maar de weinige inovativiteit en (in wat mindere mate) diversiteit die er in ons vakgebied nog bestaat, is er juist dankzij het ontbreken van al deze regeltjes.

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2014-11-13T10:33:00.000Z Sander Hulsman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.