Politie start werving 200 extra ICT’ers

De Politie streeft ernaar dit jaar nog 200 extra ict’er in dienst te nemen. Dat zegt korpschef Gerard Bouman tegen lokale krant de Gelderlander.

Nieuwe computerexperts zijn broodnodig om de aanhoudende ict-problemen bij de politie op te lossen. De huidige systemen zijn niet gebruiksvriendelijk en vallen vaak uit. Ook doen agenten soms dubbel werk, blijven aangiftes hangen en missen agenten soms cruciale informatie.

Extra salaris

De korpschef geeft aan dat de Politie van plan is salarissen te verhogen om extra ict-talent aan te trekken. Dat is nodig omdat eerdere wervingscampagnes niet het gewenste resultaat hebben opgeleverd. Momenteel huurt de Nationale Politie nog veel externe krachten in, maar dat is vaak nog duurder dan specialisten zelf in dienst nemen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Misschien zijn ze nu de salarissen aan het aanpassen, want volgens werkenbijdepolitie.nl is er geen enkele vacature op ICT gebied beschikbaar...

Ik hoop dat ze het echt begrepen hebben en niet de cao schalen met een hondertje verhogen.

Overigens zijn salarisschalen een verschikelijk middel omdat het veel te vaak mensen belemmert in hun carriere (het is vaak bijna niet mogelijk naar volgende schaal te komen en de eisen om op te schalen zijn allerminst SMART)

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2015-01-15T17:31:00.000Z Annemiek Sprado
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.