@Ventures Investments neemt VirtualCC over

Overname

@Ventures Investments neemt een meerderheidsbelang van 70 procent in de Virtual Consulting Company (VirtualCC) uit Hoofddorp. Dit is een strategisch en managementadviesbureau uit Hoofddorp op het gebied van it, financiën en juridische zaken. Virtual CC hanteert een aanpak waarbij het via zijn online platform een virtueel adviesteam samenstelt dat opdrachtgevers met raad en daad bijstaat. Participatiemaatschappij @Ventures Investments is een zusteronderneming van (ict-)personeelsbroker HeadFirst. Dat beschouwt de overname als een versterking van zijn dienstenaanbod aan klanten in het hoogste personeelssegment.

VirtualCC legt vragen van opdrachtgevers eerst voor aan een groep consultants via zijn digitaal platform. Vervolgens formuleren de gekwalificeerde adviseurs antwoorden. Dit proces is anoniem, zodat de vraagstukken van ondernemingen, overheden en ngo’s vertrouwelijk blijven. Daarna stelt VirtualCC aan de hand van de antwoorden het uiteindelijke virtuele team samen. Die adviseurs treden in contact met de desbetreffende organisatie en komen met een oplossing voor het vraagstuk, onder eindverantwoordelijkheid van VirtualCC.

Virtueel platform

VirtualCC is opgericht door Marco Cevat, adviseur op het gebied van strategieontwikkeling, informatietechnologie en verandermanagement en auteur van diverse managementboeken. Door aansluiting te zoeken bij HeadFirst verwacht Cevat het virtueel platform te kunnen versterken met de zzp'ers van deze detacheringsspecialist.

'Ik constateer duidelijke veranderingen in de adviesmarkt. Topconsultants zitten vaak niet meer bij de grote spelers. Via VirtualCC kunnen de specialisten met gelijkwaardige vakgenoten werken, zonder dat zij hun zelfstandigheid kwijtraken. Wij zijn blij dat wij met HeadFirst een passend en doeltreffend inzetmodel en oplossingen voor eigentijdse complexe vraagstukken uit de denktank van de community kunnen bieden', aldus Cevat.

Versterking

Voor HeadFirst betekent de overname van VirtualCC door zijn investeringstak dat de personeelsbroker nu ook in het hoogste segment consulting- en managementdiensten kan aanbieden. Rick Kruiswijk, eigenaar van @Ventures Investments en algemeen directeur HeadFirst zegt daarover: 'Met VirtualCC wordt het voor onze klanten aantrekkelijker om flexibele professionals voor toonaangevende posities te overwegen. De klassieke expertisedetachering kan de vereiste kwaliteit, zekerheid en betrouwbaarheid in het hoogste segment jammer genoeg niet bieden. Met VirtualCC kunnen wij dat wel en bouwen we gestaag verder.'

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2015-01-21T11:49:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.