Manpower neemt meerderheidsbelang in Peak-IT

Experis, onderdeel van ManpowerGroup Nederland, neemt per direct een meerderheidsbelang in ict-dienstverlener Peak-IT. Volgens een betrokkene gaat het om een belang van 70 procent. Met de transactie wil ManpowerGroup zich steviger positioneren als bemiddelaar voor ict-personeel. Peak-IT blijft onder eigen merknaam actief. De dienstverlener blijft zelfstandig opereren en het management blijft in handen van de huidige directie.

Die bestaat uit Marco Verver (ceo) en Maarten Cobelens (coo). Zij zijn ook aandeelhouder van de dienstverlener. Het aandeel in de dienstverlener wordt ondergebracht bij ManpowerGroup-dochter Experis. Dat nam in 2014 ook een meerderheidsbelang in ict-detacheerder iSense.

Peak-IT is voornamelijk gericht op het bieden van ict-diensten aan eindgebruikers en advies over en beheer van infrastructuur en applicaties. Met het belang in Peak- IT wil ManpowerGroup zich samen met zijn partners profileren als ’one stop shop’ voor ict-dienstverlening. 

Jilko Andringa, directeur van Experis: 'Zowel iSense als Peak-IT sluiten mooi aan bij Experis'. iSense is gespecialiseerd in schaarste-profielen zoals .NET-professionals en Peak-IT focust op het bieden van continuïteit en dienstverlening met toegevoegde waarde door middel van detachering, co-sourcing en outsourcing.'

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Goed gezien heren, het detacheren en bemiddelen van technische ICT-professionals zal met het doorzetten van de cloud-architectuur alleen maar toenemen. Alleen de functionele ICT-ers blijven in de bedrijven achter.

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2015-02-18T10:09:00.000Z Pim van der Beek
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.