Kwartet start sociale ICT-coöperatie IN2IT

Handen

IN2IT zegt de eerste coöperatie van Nederland te zijn waarin een viertal sociaal gedreven ict-bedrijven hun krachten hebben gebundeld. De grondleggers zijn Flincl, ITvitae, Specialisterren en Cardan Technobility. Door de krachtenbundeling wil het viertal grotere opdrachten kunnen binnenhalen en daarmee mensen met autisme op grotere schaal aan de slag helpen. Het idee en de opzet voor IN2IT is afkomstig van Start Foundation, een investeerder uit Eindhoven die de coöperatie ook financieel ondersteunt.

'In de ict komen de kwaliteiten van mensen met autisme vaak uitstekend tot hun recht. Dat zie je ook bij de bedrijven die samen IN2IT vormen. Als coöperatie komen zij voor grotere opdrachten in aanmerking, die nu voor elk afzonderlijk niet haalbaar zijn. Ze kunnen bovendien gebruikmaken van elkaars expertise. Dat is goed voor zowel de aangesloten bedrijven als hun medewerkers', aldus Sil de Graaf van Start Foundation.

Alle deelnemers in het kwartet (Flincl, ITvitae, Specialisterren en Cardan Technobility) werken met mensen met autisme. Allemaal op hbo- of academisch niveau. Door de samenwerking kunnen deze bedrijven hun kennis op het gebied van ict, autisme en werk bundelen. Het ontwikkelen en testen van software, it-beheer en cyber security is een snelgroeiende markt. Omvangrijke opdrachten kunnen door deze samenwerking op een verantwoorde manier worden gerealiseerd, verwachten de betrokken bedrijven.

 De coöperatie hanteert een groeimodel. Samen met een klant wordt een passende oplossing gekozen. IN2IT detacheert naar wens mensen op locatie en zorgt daar voor de begeleiding. De meeste medewerkers werken vanuit de eigen testlocaties.  

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2015-02-19T11:55:00.000Z Rik Sanders