ICT-opleiding 50-plus krijgt landelijk vervolg

Het initiatief van UWV en Limburgse hogescholen om werkloze 50-plussers een ict-opleiding op hbo-niveau aan te bieden, krijgt een landelijk vervolg. Eind maart 2015 beginnen de eerste veertig cursisten in Utrecht. Er is ook belangstelling in Hilversum, Rotterdam, Apeldoorn en in Friesland. Dat melden verschillende media uit Limburg.

Het doel van de opleiding is om werkloze 50-plussers om te scholen en perspectief te bieden op een baan. Ook wordt het tekort aan hoogopgeleide en gekwalificeerde ict’ers aangepakt. 
Bij Hogeschool E3 in Maastricht zijn in februari 2014 de eerste 63 leerlingen begonnen aan de ict-opleiding. Er hebben zich tot nu toe tweehonderd mensen voor aangemeld.

Uitkeringsinstantie UWV startte februari 2015 met de Hogeschool E3 in Maastricht een ict-opleiding speciaal voor 50-plussers. Het initiatief is gestart omdat er in Limburg een tekort is aan informatici. Daar komt bij dat bijna de helft van de mensen met een WW-uitkering momenteel vijftig jaar of ouder is.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Ben benieuwd of de opleiding nu wel via internet gevolgd kan worden of dat er nog steeds vanaf papier gedoceerd wordt.

Waarom alleen 50+? Er zijn genoeg mensen onder de 50 zonder baan met interesse in zoiets...

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2015-03-09T11:59:00.000Z Pim van der Beek
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.