The Future Group start Agile-maatschap

Ict-netwerkorganisatie The Future Group (TFG) start een maatschap voor Agile-projecten. Daarmee springt het in op de groeiende vraag naar begeleiding bij die ontwikkelmethodiek. Vanaf 10 april 2015 beginnen elf experts in de nieuwe maatschap. Verwacht wordt dat het aantal Agile-experts aan het einde van 2015 op vijftien zal staan en stapsgewijs doorgroeit naar dertig man in 2016.

‘De oprichting van de Agile-maatschap is een reactie op de vraagstukken die bij onze klanten spelen. Organisaties moeten zich steeds sneller aanpassen aan de wijzigende marktontwikkelingen, waarbij ict-systemen en software development de time to market en dus de businessstrategie sterk beïnvloeden’, licht Ruud Verhagen, operationeel directeur van TFG toe.

Agile staat voor softwareontwikkeling in korte overzichtelijke perioden, soms hooguit een week. Die perioden, iteraties genoemd, worden als kleine afzonderlijke projecten benaderd en bieden de kans om projectpriorteiten bij te sturen. Een bekende Agile-methodiek is bijvoorbeeld Scrum waarbij in korte sprints naar de ontwikkeling van nieuwe software wordt gewerkt.

Bart Gelsing, development manager Publiekszaken van Pink Roccade Local Government over Agile: 'De omgeving waarin lokale overheden actief zijn, is de afgelopen dertig jaar sterk veranderd. Digitalisering, selfservice en de burger als klant hebben vergaande gevolgen voor de bedrijfsinrichting en dienstverlening van gemeenten en andere lokale overheden. (...) We luisteren naar de behoeften van mensen en vertalen dit in nieuwe diensten en toepassingen, niet eenmalig maar continu.'

'Om dit gedachtengoed te kunnen realiseren zijn we vier jaar geleden overgestapt naar een Agile software-ontwikkelmethodiek, Scrum. Binnen deze multidisciplinaire snelkookpan krijgen klanten en werknemers de mogelijkheid om mee te denken en te ontwikkelen aan de applicaties van vandaag en de toekomst.'

Continious delivery

Gelsing benadrukt dat met behulp van Scrum op korte termijn software-ontwikkelingen kunnen worden aangepast. 'De tweewekelijkse opleveringen in de vorm van sprintreviews zorgen voor een transparant beeld op de voortgang van alle ontwikkelingen en de mogelijkheid om vroegtijdig te sturen op de kwaliteit en werking van het uiteindelijke eindproduct. Daarbij heeft de adoptie van Scrum, in de afgelopen vier jaar, onze ontwikkel- en beheerprocessen klaargestoomd voor de volgende stap in software ontwikkeling; continious delivery.'

200 specialisten

TFG startte zijn eerste maatschap als ict-dienstverlener in 2000 en bestaat anno 2015 uit ongeveer tweehonderd vakspecialisten, verdeelt over elf autonome maatschappen. De verwachte omzet voor 2015 moet uitkomen op ongeveer 23 miljoen euro. De omzet van de nieuw opgerichte Agile-maatschap is naar verwachting goed voor ongeveer anderhalf tot twee miljoen euro.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2015-04-03T15:01:00.000Z Pim van der Beek
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.