Atos brengt app-packaging onder bij Helion IT

De Nederlandse tak van ict-dienstverlener Atos brengt zijn diensten voor applicatie-packaging en -scripting onder bij Helion IT uit Zaltbommel. Als gevolg van die overeenkomst treden zeventien medewerkers van Atos Nederland in dienst bij Helion IT. De specialisten van die ict-dienstverlener richten zich op diensten zoals applicatie-packaging en softwaredistributie. In een samenwerkingsovereenkomst is vastgelegd dat Atos projecten en aanbestedingen rondom applicatie-packaging onderbrengt bij Helion IT.

Volgens Atos en Helion levert de overeenkomst voor beide bedrijven voordeel op. 'Atos kan een beroep doen op een specialistische leverancier voor packaging. Wij hebben via hen een sales-apparaat en expertise rondom projecten en aanbestedingen tot onze beschikking', licht Bas Broeren, technisch directeur van Helion IT toe.

Broeren legt uit dat zijn bedrijf er bewust voor kiest om niet direct met de eindklant rond de tafel te gaan maar de onderhandelingen, verkoop en aanbestedingen via partners laat verlopen. Het bedrijf werkt onder meer samen met ict-dienstverlener Fujitsu waarmee het onlangs een project afrondde bij de provincie Noord-Holland en ict-bedrijf VCD.

Broeren is blij met de instroom van zeventien specialisten. 'In de huidige markt is het een hele uitdaging om gekwalificeerd personeel te vinden, laat staan specialisten die ook ruime ervaring hebben.'

Applicatie-packaging

Bij applicatie-packaging bouwt de ict-dienstverlener in opdracht van de klant een beheerschil om de bedrijfsapplicatie heen. Dat gaat bijvoorbeeld om bepaalde gebruikersrechten, en specifieke wensen van de klant. De applicatie wordt gevirtualiseerd en via het netwerk gestreamd naar het apparaat van de eindgebruiker. Dat moet fouten voorkomen, doordat instellingen in principe altijd gelijk zijn en software niet lokaal geïnstalleerd hoeft te worden.

Doordat documentatie centraal wordt beheerd, wordt bespaard op licenties. Dat moet voordeel opleveren voor klanten. De applicaties worden via een eigen softwareplatform beheerd en gemonitord. Helion IT legt in een videoanimatie uit hoe dat werkt. Bij scripting draait het om maatwerksoftware waarbij via aanvullende scrips de software wordt aangepast aan de wensen van een klant. 

app-packaging volgens Helion IT

Helion IT

Helion IT heeft met de ex-Atos-medewerkers meegeteld 49 man in dienst. Het bedrijf beschikt over een eigen softwarepakket, Packageflow, waarmee opdrachtgevers een applicatie packaging-methodiek kunnen doorvoeren die volgens de leverancier geheel naar de wensen van de klant kan worden ingevoerd.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2015-04-10T15:18:00.000Z Pim van der Beek
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.