CSC en AT&T nemen ICT'ers Nuon over

Windmolenpark van Nuon bij Egmond aan Zee (foto: Jorrit Lousberg)

In het kader van het werkplekbeheercontract inclusief netwerkdiensten dat CSC en AT&T met het Zweedse nutsbedrijf Vattenfall hebben gesloten, stapt ook een aantal ict'ers van het Nederlandse onderdeel Nuon over naar de twee ict-concerns. Het gaat om 23 ict'ers waarvan er dertien naar CSC gaan en tien naar AT&T. Voor Nederland gaat het om het beheer van zo'n 6500 werkplekken. In totaal beslaat het contract zo'n dertigduizend werkplekken en stappen er 122 Vattenfall-medewerkers in Zweden, Duitsland en Nederland over naar CSC en AT&T.

Vattenfall heeft na een aanbesteding CSC en AT&T de opdracht gegeven een nieuwe flexibele standaard-werkplekomgeving te bouwen, in te richten en te beheren. Het contract heeft een looptijd van vijf jaar, met een optie tot verlenging van twee keer één jaar.

In 2008 sloot Nuon nog een uitbestedingsovereenkomst voor de kantoorautomatisering met Atos. Na de overname door Vattenfall in 2009 kwam het it-beheer weer intern te liggen. Nu neemt het Amerikaanse CSC deze taak over, waarbij landgenoot AT&T als partner voor de communicatie- en netwerkverbindingen zorgt. 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2015-04-13T11:57:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.