Quintor start Java traineeship voor starters

Softwareontwikkelaar Quintor start een eigen opleiding voor young professionals. Dit opleidingsprogramma leidt starters op tot Java experts in een enterprise omgeving.

Uit verschillende onderzoeken van onder meer branche organisatie Nederland ICT, maar ook uit vele andere onderzoeken (UWV en  Intermediar.nl) komt een steeds groter wordend tekort van goed geschoolde it’ers naar voren. Vanuit de opleiding Informatica (HBO/WO) worden studenten opgeleid tot software ontwikkelaar, hierbij wordt de basis gelegd. Quintor merkt echter dat er nog een behoorlijke kloof zit tussen de schoolbanken en het meewerken aan daadwerkelijke projecten. Quintor speelt op deze groeiende vraag in met het Young Professional programma. Daarnaast wordtj dit programma gebruikt ook om middelbare scholieren enthousiast te maken om Informatica te gaan studeren. 

Java expert in enterprise

Het programma begint met de masterclass Java. Een fulltime trainingsprogramma van elf weken waarin starters worden opgeleid tot Java expert in een enterprise omgeving. Het programma bestaat uit een combinatie van theoretische kennis afgewisseld met praktijkopdrachten onder begeleiding van ervaren Java architecten. Aan de hand van een realistische praktijkcase duiken ze in frameworks zoals Spring, Hibernate, Junit, Mockito, Gradle en AngularJS. Ook thema’s als beveiliging, Web-scale, code kwaliteit en ontwikkelstraten komen aan bod. De masterclass eindigt met een aantal certificeringen op het gebied van Java (OCA / OCP Java 7) en als certified Scrummaster. Daarnaast wordt met de hele groep een bezoek gebracht aan Devoxx in Antwerpen.

Na de Masterclass kunnen de young professionals aan de slag met echte projecten waarbij de opgedane kennis in de praktijk wordt toegepast. Gedurende het Young Professional traject worden zij verder opgeleid tot senior Java expert en volgt er een aanvullende inhoudelijke training.

Senior programma

Het Quintor Young Professional programma duurt in totaal twee jaar  en gaat op 1 september 2015 van start in Amersfoort en Groningen. Daarnaast is de softwareontwikkelaar nu aan het kijken naar de mogelijkheden voor een studietraject voor senior ict-professionals. Robert Tinga, corporate recruiter bij Quintor, vindt namelijk dat er ook een mogelijkheid moet zijn voor ict-experts met ervaring in de markt, maar die minder bedreven zijn met de programmeertaal Java.  Er is een grote vraag in de markt waar ervaren professionals ook aan kunnen bijdragen. Voor dat programma zijn er nog een aantal uitdagingen te overwinnen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Onacceptabel om te durven te beweren dat men na 11 weken instructies al een java expert zou kunnen worden. Als je de java certificeringen gehaald hebt dan ben je pas maar een adept. Expert ben je pas als je een paar jaar implementaties achter de rug hebt.

Hallo Johan, ik nodig je van harte uit voor een kop koffie bij ons op kantoor. Als je het leuk vindt dan kun je een inkijkje krijgen in het programma en onze filosofie. Denk dat je dan een heel ander beeld zult krijgen.

Artikel niet gelezen, Johan?

"Na de Masterclass kunnen de young professionals aan de slag met echte projecten waarbij de opgedane kennis in de praktijk wordt toegepast. Gedurende het Young Professional traject worden zij verder opgeleid tot senior Java expert en volgt er een aanvullende inhoudelijke training."

Na de elf weken zijn ze inderdaad nog geen expert, maar gaan daarna meedraaien bij een aantal grote implementaties...

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2015-06-10T16:45:00.000Z Annemiek Sprado