TU Delft sluit aan bij China-reis UvA en Huawei

Vliegveld

TU Delft sluit zich aan bij Huawei en de Universiteit van Amsterdam (UvA) voor het ‘Seeds for the Future’-programma. Voor dit talentenprogramma reizen vijftien studenten voor twee weken naar China om hun vaardigheden en branchekennis in de ict te bevorderen. Voor het uitvoeren van een ict-project ontvangen de studenten studiepunten en een certificaat van Huawei.

Vorig jaar organiseerde Huawei in samenwerking met de Universiteit van Amsterdam (UvA) het talentenprogramma Telecom Seeds for the Future. Dit jaar sluit TU Delft aan bij het programma. Huawei kiest er voor om slechts één partner toe te voegen,om naar eigen zeggen de exclusiviteit en de kwaliteit van het programma te behouden.

Voor het talentenprogramma reizen vijftien studenten op gebied van science & ict voor twee weken naar China (18 juli t/m 1 augustus). Zij doorliepen een selectieprocedure en zijn op basis van hun cv, cijferlijst en motivatiebrief uitgekozen om deel te nemen aan het ‘Seeds for the Future’-programma.

Tijdens de reis doen de studenten praktijkervaring en nieuwe ict-expertise op bij het hoofdkantoor van Huawei in Shenzhen. Ze voeren een ict-opdracht uit en ontvangen hiervoor zowel een certificaat van Huawei als studiepunten van de universiteiten. Daarnaast volgen de studenten een cursus aan de Beijing University of Language and Culture, waarin zij de basis van de Chinese taal leren en verder kennismaken met de Chinese cultuur.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2015-07-16T11:34:00.000Z Suzanne Martens
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.