Groningen werft grootschalig ICT-professionals

Ict-vacatures zijn in de eerste zes maanden van 2015 met 25 procent toegenomen. Vooral in de provincie Groningen wordt gezocht naar ict-professionals. Dat blijkt uit het onderzoek van ict-detacheerder iSense ICT Professionals.

Vooral in de provincies waarin doorgaans het minst aantal ict-vacatures wordt gepubliceerd, is het aantal geplaatste vacatures relatief gezien enorm gestegen, laat de iSense ICT Professionals weten. Vooral in de provincie Groningen, waar het aantal vacatures in het eerste halfjaar van 2015 met 40 procent is toegenomen ten op zichtte van de eerste zes maanden van vorig jaar.

Volgens Rachel van den Berg, area consultant, iSense ICT Professionals, hebben een aantal grote organisaties geïnvesteerd in een vestiging in Groningen. Zo opende IBM recentelijk de Interactive Experience Studio in Groningen, waar in juni 2015 ongeveer honderd medewerkers werkzaam waren. Van den Berg: 'In een artikel las ik dat IBM ernaar streeft de komende jaren te groeien naar ongeveer vierhonderd medewerkers voor de Interactive Experience Studio. Daarnaast bouwt Google aan een datacenter van veertig hectare in de Eemshaven in Groningen; de bouw moet in 2016 afgerond zijn. Google is uiteraard al begonnen met het zoeken naar personeel en organiseerde op 20 april 2015 de ‘Google Groningen Data Center Job Day’. Het datacenter zal goed zijn voor 150 structurele banen. Ook TKP Pensioen is bezig met uitbreiden en ging op zoek naar meer dan honderd nieuwe medewerkers. Onder andere deze ontwikkelingen kunnen de stijging van het aantal geplaatste vacatures in Groningen verklaren.'

Ook in de provincies Flevoland en Zeeland werden respectievelijk 25 procent en 28 procent meer vacatures online geplaatst ten opzichte van 2014. De kleinste stijging was te zien in de provincie Drenthe. Daar werden in vergelijking tot het eerste halfjaar van 2014 slechts 6 procent meer vacatures online geplaatst.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Het gaat niet zozeer om wat het beste is, welke technologie maar om de gebruikerservaring en wat de gebruiker wil en gewend is. De gebruikers is net als alle mensen een kuddedier, dus zolang hij om zich heen kijkt en de meeste gebruiken Windows en laat dat toevallig iets zijn waar hij zelf ook iets van weet dan... Nou ja duidelijk toch. ICT delivery dient de omslag nog te maken vanuit denken vanuit een klantperspectief in de plaats van alleen een technologie perspectief. Tja, dat is een cultuuromslag. De deadline is volgende week :)

Wel mooi dat de provincie Groningen een opleving krijgt op het gebied van ict. Investeren in kantoor- en serverruimte in de gebieden waar vastgoed en grond goedkoper is. Ict is veel minder aan locatie gebonden dan producerende industrieën.

Laat we maar hopen dat het voornamelijk vaste banen betreft ipv consulting

doelend op> woont in groningen gedetacheerd in amsterdam

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2015-07-28T11:29:00.000Z Annemiek Sprado


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.