Pinkroccade helpt werkzoekenden aan ervaring

Softwareleverancier voor de publieke sector Pinkroccade Local Government (LG) is een project gestart waarmee mensen in de bijstand aan een ict-werkplek moeten worden geholpen. Het gaat om werkplekken op de servicedesk bij de afdeling Samenlevingszaken van Pinkroccade LG. De werknemer wordt een half jaar de tijd gegeven om ervaring op te doen met behoud van uitkering. Binnen deze zes maanden wordt besloten of de kandidaat in dienst gaat bij PinkRoccade op basis van een tijdelijk contract.

Pinkroccade begint vanaf september met een project waarbij mensen in de bijstand een baan kunnen krijgen bij de afdeling Samenlevingszaken van het ict-bedrijf. Dit project komt voort uit een samenwerking met Weener XL uit Den Bosch, die samen met UWV zoekt naar geschikte kandidaten met een afstand tot de arbeidsmarkt. Via dit werk-ontwikkelbedrijf kunnen mensen met een uitkering terecht bij Pinkroccade LG. ‘Een ict-achtergrond is niet noodzakelijk’, zegt Patrice van Geffen, manager van de businessunit Samenlevingszaken bij Pinkroccade LG. ‘Er is ruimte beschikbaar voor het opleiden van mensen binnen de organisatie.’

De bedoeling is dat geselecteerde werkzoekenden een half jaar de tijd krijgen om ervaring op te doen in de ict-sector. ‘De cliënt start het traject met behoud van zijn of haar uitkering, legt Van Geffen uit. ‘In deze periode van een half jaar wordt bekeken wat de cliënt kan.’ Cliënten krijgen de opleiding van Pinkroccade voor het kunnen invullen van de vacature en het goed uitvoeren van de functie. ‘Daarnaast zorgt de opgedane ervaring voor nieuwe kennis die gebruikt kan worden in de verdere ontwikkeling van de cliënten’, zegt Van Geffen.

Hij gaat verder: ‘Als de cliënt binnen een half jaar op een niveau is dat hij of zij activiteiten kan uitvoeren die de organisatie daadwerkelijk verder helpen, gaat de cliënt via een tijdelijk contract in dienst bij Pinkroccade Local Government. Hij/zij  krijgt daar dan het minimum loon. Dit is een traject met vooraf vastgelegde einddatum en leerdoelen. Na de contractperiode zal de cliënt zoals afgesproken weer de markt op gaan met een ervaring die kan helpen bij volgende sollicitaties.’ Van Geffen voegt hieraan toe dat als er op dat moment een plek beschikbaar is en de cliënt voldoet aan de wensen, er uiteraard de mogelijkheid bestaat van een aanstelling bij Pinkroccade LG.

De eerste werkervaringsplek die beschikbaar is gesteld, is een positie op de servicedesk van Samenlevingszaken. Het is volgens Van Geffen de bedoeling dat de komende maanden meer plekken worden gecreëerd bij Pinkroccade Local Government. Dit zijn verschillende functies, binnen verschillende afdelingen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Hulde voor deze ingeslagen sociale weg. Nou maar hopen dat andere bedrijven volgen.

Mooi, hebben ze gelijk de ervaring van de hoge werkdruk en lage beloning :-)

Moet er niet aan denken dat je door een DWI ambtenaar in een traject als deze gebonjourd wordt. Want ook al noemt de PvdA het een participatie model heeft zij zich samen met de VVD aan een neoliberale hervorming van het DWI gecommitteerd waarbij een burger als klant wordt bestempeld die zijn/haar eigen boontjes moet doppen. En in uiterste gevallen kan je bijstand krijgen maar als je niet precies op de letter doet wat ze willen worden er minimum straffen uitgedeeld waarbij je op je uitkering wordt gekort.

http://www.vn.nl/Archief/Samenleving/Artikel-Samenleving/Verboden-woorden-voor-ambtenaren.htm

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2015-07-28T11:58:00.000Z Birgit Bunt
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.