Computable-expert scoort eerste e-CF-certificaat

Anton Hagendijk, salesdirector bij Exin (links) en Gert-Jo van der Heijden, business development manager bij Yacht.

Gert-Jo van der Heijden, business development manager bij detacheerder Yacht en Computable-expert voor de topics Outsourcing, Loopbaan en Management, is de eerste Europeaan die zijn ict-competenties heeft laten beoordelen en vaststellen middels het Exin Workforce Readiness Professional Assessment.

Het Professional Assessment volgt de internationale standaard voor ict-competenties en functieprofielen van het European e-Competence Framework, afgekort e-CF, en is hiermee de hoogst haalbare kwalificatie in het ict-vakgebied. Voor de e-CF worden ict-vaardigheden universeel omschreven. Dit maakt het makkelijker om ict-professionals binnen Europa met elkaar te vergelijken. Daarnaast moet het de transparantie tussen vraag en aanbod van ict’ers en hun diensten bevorderen. Momenteel maken overheidsinstellingen en andere bedrijven al gebruik van dit model. 

Gedetailleerd inzicht

Gert-Jo van der Heijden heeft als eerste Europeaan zijn ict-competenties laten vastleggen via het Exin Workforce Readiness Professional Assessment. Het certificaat werd uitgereikt door Anton Hagendijk, Salesdirector bij Exin. Volgens Hagendijk heeft Van der Heijden ‘uitmuntend gescoord en zo een fantastisch resultaat neergezet’ en geeft het certificaat een ‘gedetailleerd inzicht in al zijn ict-vaardigheidsniveaus.’

Van der Heijden werkt als business development manager bij Yacht. De detacheerder heeft de ambitie om in de komende periode de organisatie aan te passen op het e-CF, om zo eenvoudiger kandidaten te matchen met bedrijven. Hiervoor gaat Yacht een samenwerking aan met Exin om de kandidaten verder te helpen met de benodigde kwalificaties.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Transparantie in de ICT markt. Een nobel streven. Bij de naam “Exin Workforce Readiness Professional Assessment” en die ons-kent-ons fotos, krijg ik meteen al argwaan en zeker als ik lees dat overheidsinstellingen er al gebruik van maken. Ik bedoel ict-competenties, transparantie en overheid. Die combi is zoiets als in een woonwijk een enorme brug hijsen met hoge kranen op drijvende pontons.

Maar wat heeft die nou gedaan, die Gert-Jo werkzaam bij detacheerder Yacht, dattie zo gevierd wordt ? Volgens Exin salesdirector Hagendijk heeft Van der Heijden ‘uitmuntend gescoord en zo een fantastisch resultaat neergezet’ en geeft het certificaat een ‘gedetailleerd inzicht in al zijn ict-vaardigheidsniveaus.’
Het certficaat mag dan wel transparantie bevorderen, maar wat er nou getoetst wordt en hoe dat lezen we hier niet. Echter met wat zoeken (als eSearch certified professional op practitioner level ;-) vond ik iets op http://www.computable.nl/artikel/nieuws/management/5155436/2379250/exin-deelt-eerste-ecompetencecertificaat-slm-uit.html
Mmm, dus niet de gebruikelijke certificeringen als “ITIL/ASL en BiSL”, waar het SLM betreft, “maar ook dat ze ervaring hebben binnen het vakgebied en de onwikkelingen die er spelen”
En hoe komen ze aan die ervaring ? Die halen ze blijkbaar van “de klanten van Yacht” zelf.

Het plaatje begint kleur te krijgen. Elkaar certificeren, handjeklap en op de foto. Nu nog de titel Computable-expert scoort eerste e-CF-certificaat” en de toevoeging dat e-CF certificaat “hoogst haalbare kwalificatie in het ict-vakgebied” is.
Tot zover de transparantie in de ICT markt.

Transparantie; de mate waarin aan marktpartijen inzicht en informatie wordt verstrekt over het functioneren van de markt. Laten hierin de belangen van Exin en Yacht dus juist precies een tegenstelling zijn.

Aangezien Yacht de vleeshandelaar is en Exin de stempelaar heeft het dus inderdaad veel weg van de slager die zijn eigen vlees keurt. Verlies aan transparantie wordt veelal dus gewoon veroorzaakt door gebrek aan interesse in de materie.

Uiteindelijk kun je het namelijk terug brengen tot commodificatie waarbij het alleen nog om de marges gaat, twee dinosauriërs die met elkaar gaan dansen in de race voor talent klinkt dan ook als de oude Hongaarse paarden verkopen als gezonde melkkoeien.

Wellicht dat enige inhoudelijk achtergrond-info inzicht geeft. Ik heb de afgelopen 3 jaar zeer veel energie gestoken in dit assessement en heb betreffende volledig op persoonlijke titel uitgevoerd en een onafhankelijk auditor heeft het assessement uitgevoerd. Naast de inhoudelijke criteria heb ik voor 4 competenties 4 beroepsproducten aangeleverd en bij alle opdrachten heb ik naast kennis en ervaring referenties aan moeten dragen die mijn kennis en vaardigheden bevestigen. Naast hogescholen en universiteiten hebben de vakverenigingen ITSMF en NGI-NGN hebben inmiddels het onderwerp ook hoog op de agenda geplaatst.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2015-08-05T16:16:00.000Z Suzanne Martens
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.