UWV: tekort hogeropgeleiden, teveel MBO'ers

vacature

Er is een tekort aan hoogopgeleide ict'ers. Ict'ers op mbo-niveau zijn juist oververtegenwoordigd op de arbeidsmarkt. Dat blijkt uit een sectoranalyse van het UWV. 'Hoewel meer hoogopgeleide jongeren kiezen voor een ict-studie zijn er voor bepaalde beroepen nog altijd te weinig geschikte kandidaten om het inmiddels weer groeiende aantal vacatures te vervullen', aldus UWV in een toelichting op het rapport.

In de sectoranalyse van het UWV staat dat bedrijven met name moeite hebben om vacatures op hoger en wetenschappelijk niveau te vervullen, bijvoorbeeld voor developers en programmeurs in specifieke talen, testers, security specialisten en business analisten. 'De gestegen vraag voor deze functies is het gevolg van technologische ontwikkelingen als cloud computing, big data en cyber security', aldus UWV.

De organisatie stelt dat er tegelijkertijd sprake is van een oververtegenwoordiging van mbo-studenten ten opzichte van de vraag vanuit werkgevers. 'Positief is wel dat een aanzienlijk deel van de mbo-studenten informatie- en communicatietechnologie doorstroomt naar vervolgonderwijs.'

Volgens het UWV komt het beeld uit de sectoranalysec overeen met de bevindingen van brancheorganisatie Nederland ICT. 'Begin 2014 heeft onderzoeksbureau Dialogic in opdracht van Nederland ICT, ECP en CIO Platform Nederland, onderzoek gedaan naar de aansluiting van het onderwijs op de arbeidsmarkt van ict-professionals. Hieruit blijkt dat er aan werkgeverskant relatief veel vraag is naar hoogopgeleide werknemers.

'Tegelijkertijd is er sprake van een oververtegenwoordiging van mbo-studenten ten opzichte van de vraag vanuit werkgeverzijde. Er is dus duidelijk sprake van een mismatch van vraag en aanbod op opleidings-niveau. Vooral developers in specifieke talen blijken moeilijk te vinden.' 

Vacatures HBO-niveau

Uit een overzicht van zogenoemde krapteberoepen blijkt dat op hoger beroepsniveau met name vacatures openstaan bij ict-bedrijven en financiële instellingen. Het gaat om:

 • developers,
 • programmeurs,
 • technical specialist specifieke talen (dot.net, java, scripttalen),
 • technisch specialisten voor specifieke platformen en standaardpakketten
 • systeemanalisten,
 • systeemontwikkelaars,
 • testers,
 • security-specialisten,
 • business informatiemanagers,
 • webdevelopers (technisch: mobile, tablet, app-bouwers),
 • information management specialisten,
 • business architecture specialisten.

Ict-bedrijven, bedrijven in de bouw-metalelektro, metaalbewerking en technische dienstverleners komen moeizaam aan:
 • ontwerpers van industriële automatisering,
 • plc-programmeurs.

 

Vacatures WO-niveau

Ict-bedrijven, financiële instellingen, adviesbureaus en organisaties in het openbaar bestuur zijn vooral op zoek naar:

 • architecten technische infrastructuur,
 • data-architecten,
 • business architecten,
 • datawarehouse ontwikkelaars,
 • data-scientists,
 • business-analisten (big-data),
 • business informatiemanagers,
 • security-specialisten,
 • developers,
 • programmeurs,
 • technical specialists voor specifieke talen,
 • specialisten voor platformen en standaardpakketten.

Over de UWV Sectoranalyses

UWV maakt samen met werkgevers- en werknemersorganisaties, VNG en arbeidsmarktdeskundigen analyses van ruim twintig sectoren en drie beroepsgroepen. 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Jammer dat het UWV ook mee lijkt te gaan in de gefingeerde tekort-hype. Ja, er is een tekort aan 25-jarige IT-ers met HBO/WO en 20 jaar werkervaring, die voor een habbekrats willen werken. Ik ken helaas teveel zeer ervaren 40-plus IT-ers die al meer dan drie jaar met geen mogelijkheid aan de bak komen. Ja, voor een hongerloon dat lager ligt dan de WW-uitkering.

Ja hoor, daar gaan we weer!
Ik probeer het nog maar een keer: kom maar op met die baan! Heb een HBO-opleiding en veel ervaring in ontwikkeling en ondersteuning. Als het probleem zo groot is, is het vast geen issue dat ik volgende week 60 wordt. Kan dan sowieso nog 7 jaar mee!

UWV moet eens ophouden met het verkopen van gebakken lucht:

www.pakkenproletariaat.nl/update/angst-voor-robots-is-niet-belachelijk/

Nederlandse hoogopgeleide ICT'ers?

Welnee, zij wel:

www.nos.nl/artikel/2056955-werkgevers-willen-vluchtelingen-aan-het-werk-helpen.html

Het moet namelijk GOEDKOOP zijn, via het uitzendwezen!

"de aansluiting van het onderwijs op de arbeidsmarkt van ict-professionals"
Misschien moeten de werkgevers eens kijken hoe ze bestaande werknemers op de arbeidsmarkt kunnen laten aansluiten. Eén of twee cursussen, misschien een echte opleiding en hoppa in een paar maanden of hooguit een jaar heb je een bijdetijdse werknemer mét ingebouwde ervaring. Als je die cursussen een beetje spreidt, dan kan die werknemer zelfs gewoon door blijven werken!

De verreweg belangrijkste kwalificatie wordt (inderdaad) helemaal niet genoemd: jong moet je zijn. Maar niet getreurd, ze komen eraan hoor, de goed opgeleide jonge mensen, deels zelfs te voet.
IT-ingenieur (ir.), 55+, uitkeringstrekker.

Het UWV doet niets anders dan roepen wat werkgevers roepen. En als werkgevers roepen dat er een tekort is aan apen, dan roept het UWV dat ook. Als er volgend jaar volgens werkgevers een tekort is aan smurfen, dan roept het UWV dat ook.
En waarom praat het UWV de werkgevers na? Omdat ze er niks aan kunnen doen. Het UWV heeft geen enkel mandaat om tegen werkgevers te zeggen dat ze niet moeten zeuren, dat er meer dan genoeg goed opgeleide en ervaren mensen beschikbaar zijn en dat ze eerst die mensen (weer) aan moeten nemen voordat we wat gaan doen aan extra opleiding en andere maatregelen.
In plaats daarvan zegt het UWV tegen hoogopgeleide werkzoekenden uit andere branches in haar bestanden dat ze zich binnen een jaar moeten laten omscholen tot hoogopgeleide systeem engineers – of iets anders waar eigenlijk al genoeg ervaren mensen voor zijn, ook al hebben die niet allemaal een diploma op HBO niveau of hoger.
Dat dat niet werkt weten ze bij het UWV ook wel, maar anders krijgen ze het geld niet op dat ze van de overheid hebben gekregen en dan moeten er volgend jaar weer hoogopgeleide UWV-ers worden ontslagen. En dat moeten we natuurlijk niet hebben…

Ik denk dat het allemaal niet zoveel uitmaakt, zeker in de ICT niet wat zo een divers vak is. Ik denk dat het heel goed mogelijk is dat je MBO mensen hebt die uitstekende geschikt zin om functies die hierboven staan voor het WO/HBO uit te voeren. Opleiding zegt iets, maar lang niet alles.

En hierboven al gezegd, volgens mij is zo goedkoop mogelijk vooral belangrijk.

@hjk

ja, het ouwe zakken taboe wordt niet genoemd. Heb je zo met taboes.
nee, belangrijkste is niet jong. Belangrijkste is dat je aan eisen voldoet en over een prijs kan onderhandelen. De markt begrijpen.

op zich heel simpel. Waar Henri over l*lt daar moeten wij aantoonbaar kennis van en ervaring in hebben. Automatisering is nl een hoop ge* en de rest boeren ict verstand. Handjeklap hoort daarbij tegenwoordig. Dat Louis natuurlijk weer inhoudelijk gelijk heeft, is markttechnisch niet relevant. Dat wordt pas relevant als de deal gemaakt is. Business bepaalt en die kijkt naar deals. Iets noodzakelijks maar moeilijks, zo goedkoop mogelijk oplossen. Wat zou jij doen als je er geen verstand van heb ? Hoe kies jij je vliegtickes als je niet middenin die vakantiemarkt zit ?

Hoewel ik sommige reacties hierboven enigszins snap, zijn vele rollen die hierboven worden genoemd totaal niet weggelegd voor goedkoop, jong en werken voor een habbekrats.

Zoiets als Business Architect is een echt een senior, strategische rol waarbij bij vele werkgevers WO-niveau wordt gevraagd. Ik zag bij Philips laatst een dergelijke vacature met een salaris tussen de 76k en 98k per jaar. Bij KPN was dat vergelijkbaar.

En nee, lang niet iedere IT-er kan zo'n functie uitoefenen, maar enige nuance is op zijn plaats.

Hilarisch, de club die dus zelf miljoenen aan belastinggeld verspeelde omdat - zoals de commissie Elias ook schoorvoetend toe moest geven - het salarishuis zo ontzettend scheef is gegroeid door beheermodel van Looijen dat er sprake is van een 'Too many Chiefs and not engough Indians' probleem.

Ik zeg kamervragen!

Onderzoek van 'belangenverstrengelingvereniging' zoals Nederland ICT overnemen zonder aan feitenonderzoek te doen is als roepen dat vleeseters hufters zijn. Persoonlijk denk ik dat de vraag aangaande ICT-ers in zijn algemeenheid voortkomt uit het feit dat, zoals ik al schreef in de opinie Licht uit, Spot aan, er geen investeringen zijn gedaan in vernieuwing als gevolg van het Y2K probleem. In die opinie zette ik OODA-loop uiteen, door velen verkeerd begrepen omdat ze opleiding missen van de krijgskunst.

Als je kunt schieten met type 1 wapen dan is het niet zo heel moeilijk meer om dat kunstje te herhalen met type 2. Hoe moeilijk is het vervolgens om de hinderlaag te leggen langs de olifantenpaadjes?

Nou, kijk, hier komt ie.

Ik heb ruimte voor een extra ontwikkelaar in ons team, fulltime. Hij of zij moet aantoonbare ervaring hebben in desktop .NET applicaties (vb.net of C#), LINQ en MS SQL Server. De vacature wordt volgende week pas geplaatst omdat we de tekst nog aan het tunen zijn. Leeftijd is geen enkel probleem, ik werk met meerdere ontwikkelaars boven de veertig en ben zelf ook boven de veertig. Een laatste vereiste is dit: Naast .NET (ongeveer halve FTE) moet hij of zij interesse hebben om Linux met Python en nginx te leren.

Wij zijn een start-up, maar bieden gewoon een veilige duurzame baan aan. met een in mijn ogen goed salaris.

Omdat dit relevant en on-topic is, plaats ik het zo hier.

Maar laten we man en paard noemen. Kun je een bereik aangeven van een goed salaris? Ons bereik ligt tussen de 3.000 en 4.500 euro.

Opleiding en certificering vind ik niet interessant, zeker niet als je veertig plus bent, uiteraard is het wel een onderdeel om een aantal cases op te lossen zodat ervaring aantoonbaar is :-)

Dus nogmaals, niet om Computable als recruiting kanaal te gebruiken, maar vind dit wel iets toevoegen aan het artikel.

@Redactie

Henri schiet onder jullie schapen door een vacature te plaatsen;-)

Wel grappig dat hij precies ingaat op Type 1 & Type 2 waardoor het weer zo'n schaap met vijf poten vacature wordt doordat hij zich in de uitvraag dus vooral richt op productkennis.

@felix Dat Mbo'ers net zo goed de klussen kunnen doen die HBO'ers doen is inderdaad markttechnisch niet relevant, het doet er niet toe. Ik weet het.

@Henri dat is een mooie salaris maar waar ik me altijd verbaas is dat er toch wantrouwen is over achtergrond, opleiding, ervaring want anders begrijp ik niet dat je dan alsnog keer getest moet worden. Ik zou het heel vervelend vinden en me eigenlijk als een lul de behanger behandeld voelen. De werkgever die het allemaal weet en dan maar eens kijken of de werknemer het niveua aankan. Maar misschien is het niet zo gek, ik denk ook voor het aannemen van CIO's, CTO's goed zou zijn, een businesscase waarbij keuzes gemaakt moeten worden en dan een goede technische onderbouwing gegeven moet worden zodat je ook weet hoe het daar met de technische kennis en ervaring zit die zo nodig is om de juiste beslissingen te nemen.

Maar ik ben bang dat dat niet zo vaak gebeurt, ik denk dat je zonder enige kennis en harde ervaring met ict systemen prima een hoge rol bij ICT projecten kan spelen en mag beslissen over machines, systemen en toepassingen. Daar ook maar een testje voor?

@Henri Koppen.
Bij deze solliciteer ik.
Ik ben (als altijd) bereid tot 3,5 uur per dag v.v. naar mijn werk te reizen (gebruik makend van OV vanuit mijn woonplaats in het oosten des lands).
Ten aanzien van de meeste der genoemde (product) namen heb ik geen directe kennis/ervaring, maar ik heb als academicus ondervonden (resultaten uit het verleden bieden nu eens een keer WEL garanties voor de toekomst) dat zo'n kennisachterstand in een half jaartje verdwenen zal zijn; nee, sterker nog, dat die achterstand dan is veranderd in een voorsprong, met name waar het kennisverdieping betreft.
Uitgebreid CV (met portfolio) op aanvraag beschikbaar.
Wat nu?

@Henri:
Stel, de kandidaat kan de "aantoonbare ervaring" onderbouwen met een aantal referenties waar je een gesprek mee aan kunt gaan. In hoeverre is er dan nog een noodzaak om "een aantal cases op te lossen zodat ervaring aantoonbaar is"?

Is deze sectoranalyse van het UWV gedaan door een stagiaire?

@Henri, jij zei:
"Maar laten we man en paard noemen. Kun je een bereik aangeven van een goed salaris? Ons bereik ligt tussen de 3.000 en 4.500 euro."

Met 50% verschil tussen het hoogste en het laagste salaris is dit een veel te onnauwkeurige opgave!

Daarnaast heb je een personeelsadvertentie geplaatst zonder ervoor te betalen. Van mij mag je, maar ik verbaas me erover dat er nog geen Computable moderator is geweest om jouw bericht weg te halen!

Okee, laat ik de goede reacties op mijn reactie adresseren.

Ja, ik zoek een schaap met vijf poten. Alle bruikbare krachtige ontwikkelaars waren dat namelijk allemaal. En ja, het lijkt op een vacature, maar mijn mailbox stroomt niet vol en de waarde die het aan de discussie toevoegt lijkt mij groter dan dat ik cheap-ass advertentie plaats. Als ik iemand vind via dit artikel betaal ik met liefde een flinke premie, maar ik ben bang dat ik gewoon een recruiter moet inhuren om mijn kandidaat te vinden. Sad but true.

Louis: Ik heb behoorlijk wat software ontwikkelaars meegemaakt. Sommige waren heel slim en maakte prachtige code die niet bruikbaar is. Ik leer heel veel door naar iemand zijn code te kijken. Het uitvoeren van wat test zijn geen noodzaak, maar ik wil wel aantoonbare kennis. Tegenwoordig willen kandidaten geen proeftijd meer voor het hoge risico. Dat is best, maar dan moet ik meer doen dan alleen kletsen. Met je laatste alinea helemaal eens. Als je voor ontwikkelaars een goede selectie maakt, moet dat ook voor managers. Bij goede bedrijven gebeurd dat.

Dus Will, cases hoeven niet opgelost te worden als ze niet blijken nodig te zijn. Mijn lead developer heb ik ontmoet bij een opdracht elders, dan heb je al samengewerkt en is dat niet nodig.

Frank: Start-ups zijn dynamische bedrijven met snelle groei. Als je iemand tegen komt die heel geschikt is, dan wil je hem of haar aan je binden tegen een salaris die erbij past. Dat fluctueert nu eenmaal. Als het iemand is die wat minder zwaar is dan heeft die een mentor nodig of extra investering in opleiding, dan is het logische dat daar een ander salaris tegenover staat. Kom je iemand tegen die past als een handschoen en enorm waarde toevoegd, dan moet je bereid zijn meer te betalen.

Overigens vind ik het salaris zeker niet bijzonder hoog. Modaal inkomen -las ik laatst- gaat tot 3750 euro per maand.

Dan verder gaan op de reacties over wat oudere mensen die verbolgen zijn. Het is markt werking. Grote bedrijven besteden de onderkant van ontwikkelen graag uit, dus zul je moeten richten op kleinere bedrijven. Wordt je nergens aangenomen? Dan is op papier in ieder geval de waarde die je biedt te laag voor het salaris wat je ervoor wilt hebben.

De laatste mogelijkheid is dat ze je niet eens uitnodigen op basis van leeftijd. Iets wat mensen met een buitenlandse naam wellicht ook ervaren. Dan zal je cv en of motivatie erbij uit moeten springen of zul je een andere manier moeten vinden om het "systeem" te verslaan. Het blijft toch een stukje adaptability.

Zelf heb ik een mentaliteit dat ik alles aanpak, dat heb ik mijn hele leven al gedaan. Ik liep ochtendwijk krant (op mijn veertiende onder naam van mijn zus) omdat het meer opleverde. Ik werkte in restaurants omdat het meer opleverde dan vakkenvullen en ik heb tijdens een tijdelijke baan als leesmap bezorgen alles verkocht wat los en vast zit, ook heb ik in Australie aardappelen gerooid, courgettes geoogst en vaatwassers leeggeruimd. Dat zal ik gewoon weer doen als het nodig is.

Dan als laatste. Er is extreem veel ontwikkel kennis voor weinig op te doen op het internet. Met Javascript en front-end kun je echt een baan vinden, maar ook als rest api back-end ontwikkelaar.

Opvallend dat het over marktwerking gaat in combinatie met tekorten, er is altijd maar 1 betrouwbare indicatie van schaarste en dat is de prijs. Aangezien de salarissen van IT functies, waaronder de software ontwikkelaars die blijkbaar altijd als voorbeeld worden aangehaald, niet stijgen is er blijkbaar geen sprake van tekort.

De meeste ontwikkelaars zitten al vrij snel aan het maximum wat de markt wil betalen en daarom is het switchen van werkgever alleen maar een groot risico. Proeftijden, jaarcontracten, werkomgeving die niet klikt, verschil in verwachtingen, etc maken het niet de moeite om met dezelfde arbeidsvoorwaarden te switchen.

Wil je beter arbeidsvoorwaarden als ontwikkelaar dan is de enige mogelijkheid vaak om het vakgebied te verlaten en een management of business rol te vervullen waar de portemonnee vaak wel gul wordt getrokken.

Het beeld wat heerst over ontwikkelaars is tevens niet positief, de indruk die wordt gewerkt is dat het functie is die men liever kwijt dan rijk is. Het is de wensgedachte van de business dat na analyse de stap naar code op z'n minst triviaal en dus goedkoop behoort te zijn. De avonturen met outsourcing zijn hier een direct gevolg van.

Talent wil altijd groeien en kansen pakken en zal dus uiteindelijk buiten het ontwikkelvak belanden door het gebrek aan kansen binnen het vakgebied, wat voor de oudere ontwikkelaars natuurlijk nadelig is. Als je na 10 jaar niet bent doorgegroeid naar business analist of consultant dan heb je blijkbaar geen capaciteiten. Organisaties die geen ontwikkelaars kunnen vinden zouden eens naar het arbeidsverleden moeten kijken in de CV's van hun huidige personeelsbestand, er zijn genoeg ontwikkelaars te vinden die zijn "doorgegroeid".

Zolang er weinig respect en beloning is voor ontwikkelaars zal je elke keer in dit soort mediums blijven horen dat men ze niet kan vinden.

Hier nog een leuke job:

https://www.werkenvoornederland.nl/vacatures/detail/bureau-ict-toetsing/meewerkend-toetsmanager-bit-1?

Sterk staaltje,
Henri gaat wel heel erg letterlijk op het onderwerp in,
en nog geen zes uur later wordt zijn vacature al ingevuld.

In essentie ervaart Henri nu dat er geen tekort is aan ICters
vermits je maar redelijke eissen steld (ik zie dat schaap met vijf poten niet zo, met uitzondering van mijzelf voldoet ongeveer elke ervaren ITer aan het gevraagde)

Empirisch is hiermede dus aangetoont dat alle scheldkannonades hierboven terecht zijn en dat lieden die dergelijke praatjes de wereld in helpen eens met de billen bloot moeten.
Gewoon keihard aantonen dat die vacatures werkelijk bestaan en anders per direct zelf maar eens op zoek gaan naar een passende vacature.

@hjk & henri sucses !!!

Hopelijk dat de zakelijk romance tussen Henri en hjk goed afloopt. ;)

Overigens mocht ik als ontwikkelaar werkeloos worden dan heb ik al minimaal 2 projecten waar ik zelf aan zou kunnen werken maar wegens tijdgebrek (en ,ok ik geef het toe, motivatie) niet aan toe kom. En op je 55e nog ondernemer worden lijkt lastig maar als je pech hebt wordt het ook nog wat.

UWV neem ik al lang niet meer serieus als een stelletje conservatieve bureaucraten dat zelf niet of nauwelijks nadenkt en braaf het voorgekauwde beleid uitvoert voor haar 'klanten'.

Hmmm..... Koen Holzappel heeft een punt door te stellen dat het nogal absurd is dat als je plezier hebt in je werk en daarom niet doorstijgt je dus een stempel krijgt van onvoldoende capaciteiten.

Be Informed, als het Henri meer geld oplevert dan pakt hij het aan ook al heeft hij er net zo weinig kaas van gegeten als UWV. Monty Python's flying circus van de 'schaalvergroting' binnen het salarishuis heeft dan ook vooral voor een organisatorisch inertie gezorgd omdat het beheermodel van Looijen wetenschappelijke fraude was door de factorisatie paradox welke tot een offshoring feest heeft geleid.

Een ontwikkelaar die doorgegroeid is naar business consultant blijkt namelijk weinig kennis te hebben van de enterprise problematiek, zolang het ecosysteem van de paddenpoel niet wijzigt dan blijft het probleem uiteindelijk gewoon een kruiwagen vol met kikkers.

hjk : waarvan akte. De eerste case is natuurlijk; hoe kom je in contact mij? :-)

Koen: Ondanks je doordachte reactie, kan ik me er niet helemaal in vinden. De goede software ontwikkelaars die ik ken door de jaren heen hadden geen andere ambitie dan software ontwikkelen. Dat geeft natuurlijk een beperking in salaris groei, maar dat was dan ook vaak niet de drijfveer. Ik geloof ook niet dat veel ontwikkelaars zich goed lenen om consultant en BI-er te worden, en dat het vooral de enterprise organisaties wellicht de mening vormen dat tien jaar niet veranderen een blijk is van beperkte capaciteit.

En schaarste indicatoren zijn niet altijd prijs, het kan ook een beperking zijn van een loonhuis of zoals je zelf al aangeeft, outsourcing.

@Henri Koppen
Veel dank voor de niet meteen ontmoedigende reactie.
Maar omdat "Thingks" gevestigd is in Zoetermeer zal, indien de werkzaamheden zich daar ter plekke zullen gaan afspelen, de OV-reistijd een onoverkomelijk probleem zijn. Want 55+ers, ja, die verhuizen niet voor een baan met een proeftijd - dat vooroordeel is wat mij betreft correct.
Nogmaals dank dat ik toch heel even een serieuze kandidaat leek te zijn, tenminste dat dacht ik dan (jij wist natuurlijk al die tijd al: Oost Nederland - Zoetermeer, dat gaat 'm niet worden).

@ewout,
Analyse over kaas, schapen, paddenstoelen en kikkers..
maar in dit geval zit henri wel meteen aan de top van je geliefde bloomtaxnomie. hij creeert een baan en daarmee een oplossing.

In ieder geval is Henri duidelijk in zijn salarisrange al is die wat ruim qua range. Sommige bedrijven verwachten toppers te kunnen huren tussen de 3K en 4K. Ik zeg altijd maar: als er echt een tekort is gaat de marktwerking er toch voor zorgen dat dit weer goed komt... bedrijven houden toch van marktwerking? ;-)

@hjk: Locatie hoeft zeker geen probleem te zijn. Ik ga het nog veel bonter maken: Ik heb een ontwikkelaar (in dienst) uit Groningen, ik heb hem zelfs nog nooit gezien! En nee, hij hoefde geen cases te maken en had geen proeftijd, maar ik had al wel intensief (virtueel) met hem samen gewerkt en kende zijn kwaliteit in code, snelheid en adaptability.

Wat waarschijnlijk wel een drempel opwerpt is je ervaring met wat wij zoeken. Als start-up heb je geen half jaar over om op snelheid te komen. Maar niettemin, ik ben een zeer eenvoudig te vinden persoon en ga graag het dialoog aan.

Zo hebben we nog een paar openstaande uitdagingen in het versleutelen van data van eenvoudige sensoren (die geen SSL verbinding op kunnen zetten) en een algoritme om de hoeveelheid data van deze sensoren in te perken.

@Henri Koppen.
Heel mooi dat - ik parafraseer - "u kunt fysiek werken waar u wilt; pak 'm beet 1 keer per week naar Zoetermeer komen is meer dan voldoende".
Dus ik e-mail nog even mijn CV (met projecten-portfolio) naar Thingks (t.a.v. Henri Koppen), en ik zie dan de afwijzing ("te weinig directe ervaring met de aangegeven materie") natuurlijk tegemoet.
Nogmaals dank.

@hjk, ik heb geen idee hoe het in het Oosten van het land geregeld is,
maar in het uiterste Zuiden beschikken wij over een fenomeen dat internet heet en zich prima leent voor ICTers die werken voor een bedrijf dat zich niet op loopafstand bevind.
Uiteraard lukt dat niet altijd maar ik heb dat jaren gedaan.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in
Vacatures bij UWV

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2015-09-11T11:45:00.000Z Pim van der Beek


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.