NEN benoemt nieuwe voorzitter datacenter-norm

Norminstituut NEN heeft een nieuwe voorzitter voor de NEN-normcommissie ‘Computerruimten en datacenters’ en het hierbij horende nieuwe werkprogramma. Niek van der Pas, coördinator datacenterstandaardisatie bij Minkels volgt Jeffrey Gadellaa op die negen jaar de voorzittershamer hanteerde bij de NEN.

Volgens Niek van der Pas wordt er vandaag de dag nog onvoldoende gelet op de relatie tussen de prestaties van een datacenter en de omgeving waarin deze zich bevindt. 'Normen en standaarden zijn prachtige hulpmiddelen om mensen hiervan bewust te maken. De inzichten en richtlijnen hieromtrent moeten genuanceerder, duidelijker en concreter worden,' aldus van der Pas.

Van der Pas is sinds 2006 betrokken bij standaardisatie van datacenters en acht jaar lid van de normcommissie datacenters van NEN. De NEN laat weten dat Van der Pas samen met Gadellaa experts, system integrators en toeleveranciers met elkaar heeft verbonden en werkgroepen geïnspireerd. Nederlandse experts zijn inmiddels zichtbaar op zowel Europees niveau (CENELEC) als op internationaal niveau (ISO/IEC JTC 1). Het publiceren van de Nederlandse praktijkrichtlijn (NPR) 5313 ‘Computerruimten en datacenter’ is volgens Gadellaa de strik op het werk en zodoende draagt hij graag het stokje over.

NEN is blij met Niek van der Pas als nieuwe voorzitter van de normcommissie. 'Met Niek als voorzitter kan de ontwikkeling van deze normcommissie aan de hand van een vernieuwd en breder werkprogramma 2015-  2017 door Nederlandse experts worden uitgevoerd', aldus NEN-secretaris Ton van Bergeijk.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2015-09-18T16:55:00.000Z Annemiek Sprado
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.