Source wil fuseren met HeadFirst

Bemiddelaar hoopt ook buiten de ICT aan de slag te gaan

Arbeidsbemiddelaars Source Group en HeadFirst overwegen een fusie. Source is specialist in het plaatsen van zzp’ers, freelancers en professionals met een ict-achtergrond. HeadFirst bemiddelt voor zzp’ers in de financiële sector, hr, marketing en communicatie.

Als de fusie doorgaat ontstaat volgens beide bedrijven één grote speler op het gebied van contractbeheer, matching en msp-diensten (managed service provider). De combinatie heeft een omzet van tussen de 420 en 430 miljoen euro en bemiddelt dan ruim vierduizend professionals.

Over de structuur van de voorgenomen transactie is tussen Value8, grootaandeelhouder van Source, en HeadFirst op hoofdlijnen overeenstemming bereikt. In een toelichting staat dat Headfirst wordt ingebracht in de Source Group. Dat zal deels worden gefinancierd met een uitgifte van nieuwe aandelen Source Group NV. Daarbij is grootaandeelhouder Value8 bereid om een groot gedeelte van de aandelenemissie voor zijn rekening te nemen. De voorgenomen transactie is vastgelegd in een intentieverklaring.

Source is specialist op het gebied van het matchen van zzp’ers, freelancers en professionals met een ict-achtergrond. Daarnaast faciliteert het de gehele of een gedeelte van de inhuuradministratie van zijn opdrachtgevers. Die rol omschrijft het bedrijf als msp-broker. Het bedrijf verzorgt maandelijks de verwerking van de uren voor ruim tweeduizend professionals en is ook in België en Luxemburg actief.

Zzp'ers

HeadFirst is actief op het gebied van bemiddeling, matchen, inlenen en administratie ten behoeve van zzp’ers. Naast ict levert het ook zelfstandige professionals voor functies in de financiële sector, hr, marketing en communicatie. De klanten bevinden zich met name in de energie-, technologie-, transport, (semi)overheid- en bancaire sector. Het aantal bemiddelde professionals bedraagt ruim tweeduizend.

Onzeker

Source en HeadFirst wijzen er nadrukkelijk op dat het mogelijk is dat de transactie geen doorgang vindt. 'Dit kan veroorzaakt worden doordat geen definitieve overeenstemming kan worden bereikt over de transactiedocumentatie of door factoren op het gebied van financiering of externe oorzaken', melden ze in een gezamenlijk persbericht. De partijen hopen de transactie in het vierde kwartaal van 2015 af te ronden.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2015-10-07T09:29:00.000Z Pim van der Beek


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.