Defensie investeert in ICT-stages

ict-opleiding

ICT Leerdock op vliegbasis Woensdrecht

Defensie heeft een zogeheten ICT Leerdock geopend op vliegbasis Woensdrecht. In deze omgeving kunnen maximaal zestien stagiaires, zowel van binnen als buiten de krijgsmacht, kennismaken met de ict bij Defensie en begeleiding krijgen bij opdrachten. Er zijn vier stagebegeleiders aangetrokken. De stageruimte is gefinancierd vanuit het Sectorplan Politie en Defensie, onder meer bedoeld om het aantal technici te vergroten.

Het Sectorplan Politie en Defensie loopt twee jaar en heeft een budget van ongeveer veertig miljoen euro. Het plan is bedoeld om de komende twee jaar knelpunten op de arbeidsmarkt in beide sectoren op te lossen, onder meer op techniekgebied. De maatregelen worden voor de helft gefinancierd uit de sectorplansubsidies van het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid.

Naast het ICT Leerdock in Woensdrecht opent Defensie op vliegbasis Volkel het Mechatronica-leerdock. Door middel van inrichting van dit soort speciale stageomgevingen wil Defensie meer technici binnenhalen. 'Leerlingen krijgen een inspirerende stage-omgeving aangeboden, waar ze het vak kunnen ontdekken. Waar voldoende begeleiding aanwezig is, en waar volop geoefend kan worden', stelt majoor Van den Hout, oprichter van het ICT Leerdock in Woensdrecht.

Tot voor kort liepen leerlingen, onder anderen van de opleiding Veiligheid en Vakmanschap, stage op operationele CIS-afdelingen van de vliegbases. Gelet op de uitzenddruk en oefeningen was nagenoeg geen begeleidingscapaciteit beschikbaar om deze leerlingen hun passie voor het vak te kunnen laten ontwikkelen. 'Wij kunnen nu tot zestien stagiaires tegelijkertijd begeleiden', legt Van den Hout uit. 'Ze kunnen naar hartenlust kennis opdoen in de ict van Defensie. Hiervoor hebben we vier stagebegeleiders aangetrokken van zowel binnen als buiten Defensie.' Ook Defensie-medewerkers die een ict-opleiding zijn begonnen, kunnen stage lopen op vliegbasis Woensdrecht.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2015-10-13T10:37:00.000Z Rik Sanders


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.