HU biedt ICT-opleiding aan vluchtelingen

De Hogeschool Utrecht (HU). Foto: Frantisek Gela

De Hogeschool Utrecht (HU), Afas Software en de gemeente Utrecht hebben een speciale ict-opleiding voor de vluchtelingen ontwikkeld. Per 1 januari 2016 krijgen dertig hoogopgeleide vluchteling met ict-achtergrond zes maanden les in zowel ict als de Nederlandse taal. Na het afronden van deze pre-bachelor, kunnen de deelnemers in september 2016 instromen bij een reguliere ict-opleiding aan de HU om een Nederlands diploma te halen.

Het doel van de speciaal ontwikkelde ict-opleiding is om in te spelen op de potentie van de vluchtelingen en moet hen voorbereiden en begeleiden naar een baan in de ict-sector. Wethouder Jongerius (Welzijn en zorg): ‘Dit initiatief draagt bij aan een toekomstperspectief voor deze groep. Het is een mooie kans voor mensen die een nieuwe start in onze stad willen maken en voor de ict-branche, waar we een tekort aan ict-krachten hebben.’ Jan Bogerd, voorzitter College van Bestuur HU sluit zich hier bij aan: ‘Met deze pre- bachelor willen wij de studenten een goed arbeidsmarktperspectief geven in de ict-sector van Utrecht.’

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Wie betaalt deze opleidinding??Nederlanders moeten schulden maken om te studeren

Wat is dit voor onzinnig 'plan'?
Stuur die 'gasten' naar Brussel daar vinden ze dit soort plannen uit.
Hoeveel IT werkeloze hebben we momenteel in Nederland?
Mijn stem gaat straks naar de partij die Nederlander-discriminatie tegengaat.

@Maria: In de kop staan wie eraan gewerkt hebben, dus rustig maar, het is maar voor 33% door uw belastinggeld betaald. :) (Uitgaande van een gelijke verdeling van kosten) Vraag is; wat de lengte van hun carrière pad wordt, ik bedoel te vragen, worden deze lieden bij 50+ ook straks bij het grof vuil gezet?

Er is immers alleen een tekort aan jonge onderbetaalde ICT-ers.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2015-10-20T10:36:00.000Z Suzanne Martens
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.