Capgemini benoemt Pieter Schoehuijs tot CIO

Pieter Schoehuijs is per september 2015 aangesteld als chief information officer (cio) bij ict-dienstverlener Capgemini Group. Hij neemt de rol over van Bruno Nigrelli, die binnen Capgemini Group een nieuwe tot nu toe onbekende functie gaat bekleden. Schoehuijs rapporteert als cio rechtstreeks aan de chief financial officer (cfo) Aiman Ezzat.

Schoehuijs was tot voor kort cio bij chemieconcern AkzoNobel. Hier was hij verantwoordelijk voor de it-organisatie in veertig landen. Per september is hij door Capgemini aangesteld als cio. Hij bekleedt een internationale functie, waarvan het kantoor in Parijs gevestigd is. Voor nu blijft hij in Nederland wonen en zal regelmatig op en neer reizen. Volgend jaar gaat hij de mogelijkheden bekijken om eventueel naar Parijs te verhuizen.

‘Schoehuijs heeft wereldwijde ervaring en een uitstekend track record in het stimuleren en managen van technologische transformatie in verschillende sectoren. De rol van hem binnen Capgemini Group is van cruciaal belang bij het effectueren en ondersteunen van de implementatie van onze strategie op het gebied van industrialisatie en innovatie’, zegt cfo Aiman Ezzat. 

De nieuwe cio van Capgemini begon zijn carrière in 1989 als informatieanalist bij de Koninklijke Marine, waarna hij negen jaar diverse functies bij IBM bekleedde. Vervolgens werkte hij tien jaar in Noord-Amerika bij Flowserve (een industrieel productiebedrijf in Dallas), bij Engelhard (een chemieconcern in New Jersey) en bij Church & Dwight (een producent van consumentengoederen).

Schoehuijs heeft zijn master in informatica aan de Technische Universiteit Delft behaald. In 2012 werd hij onderscheiden als Europees cio van het jaar in de 'Business driven' categorie door CIOnet. Hij is sinds 2013 bestuurslid van de Stichting Geschillenoplossing Automatisering (SGOA).

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2015-10-21T16:38:00.000Z Suzanne Martens
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.