Wie wordt het beste ondernemersteam?

Inschrijvingen Entrepreneur Team Award 2015 gestart

Zoeken

Nederlandse ondernemersteams kunnen zich vanaf nu aanmelden voor de derde editie van de Entrepreneur Team Award. De award wordt toegekend aan het beste (opkomende) ondernemersteam van Nederland. De competitie wordt door TeamVenture georganiseerd in samenwerking met Accenture, Computable, Exact en Rabobank.

De Entrepreneur Team Award is de enige award in de wereld die zich specifiek richt op het ondernemersteam. En dat terwijl het ondernemersteam steeds vaker genoemd wordt als een van de belangrijkste succesfactoren voor innovatieve en snelgroeiende bedrijven. Volgens initiatiefnemer TeamVenture zouden er dan ook meer ondernemersteams moeten komen.

Innovatiever en succesvoller

Het klinkt logisch dat je als ondernemer sterker staat in een team dan als solist. Je hebt meer capaciteit ter beschikking en kunt elkaars talenten en persoonlijke eigenschappen optimaal benutten. De uitdaging echter is om een team te vormen waarin de ondernemers elkaar op de juiste wijze aanvullen en goed met elkaar samenwerken. Ondernemers die hierin slagen blijken relatief vaker en sneller te innoveren en te groeien, zoals ook steeds meer onderzoeken uitwijzen.

‘Met de Entrepreneur Team Award willen wij de kracht van complementaire ondernemersteams laten zien en belonen’, zegt mede-initiatiefnemer Bram van Beek, algemeen directeur van TeamVenture. ‘Wij hopen dat de award tevens een inspiratie is voor toekomstige ondernemersteams en ook aanspoort tot het vormen van nieuwe ondernemersteams.’

Van winnaars tot groeiambassadeurs

Soms is er al een ijzersterk team vanaf de opstart van het bedrijf. Andere keren blijkt na enkele jaren een uitbreiding of wijziging in het ondernemersteam voor een doorbraak te zorgen. Bedrijven als Admesy en Vandebron, die de voorgaande edities wonnen, zijn daar beide goede voorbeelden van. Het high tech-bedrijf Admesy, dat door drie voormalige Philips-ingenieurs werd opgericht, maakte een flinke sprong voorwaarts toen een econoom zich als compagnon inkocht en de nieuwe ceo werd. Energiebemiddelaar Vandebron werd opgericht door vier complementaire ondernemers met opgeteld 27 jaar ondernemerservaring in zowel de energiemarkt als in duurzaamheid. Beide bedrijven blijven flink doorgroeien. ‘Wij zijn op zoek naar waardige opvolgers van deze twee geweldige ondernemersteams’, aldus Van Beek.

Aanmelden tot 4 januari

Ondernemersteams kunnen zich tot 4 januari 2016 kandidaat stellen via de website van TeamVenture (www.teamventure.nl). Hier is ook meer informatie over de procedure en inschrijvingsvoorwaarden te vinden. Een jury met daarin juryvoorzitter Peter van Meersbergen, managing partner bij InvestorMatch, Computable-hoofdredacteur Sander Hulsman en iemand van Accenture bepaalt welke drie ondernemersteam uit tien genomineerden naar de finale gaan en wie er wint. Het winnende team wordt op 2 februari 2016 bekend gemaakt.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2015-11-06T11:35:00.000Z Suzanne Martens


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.