Efaqt.com haalt twee miljoen groeikapitaal op

Dit artikel delen:

De Nederlandse start-up eFaqt.com haalt twee miljoen euro op aan groeikapitaal bij een groep investeerders, waaronder The Hatch Firm. Efaqt is een online leerplatform dat wereldwijd leerlingen en studenten helpt om efficiënter te studeren. Het groeikapitaal zal worden geïnvesteerd in de verbetering en de verdere ontwikkeling van apps en in internationale uitbreiding, onder andere naar de Amerikaanse markt. Timon Rutten, ex-McKinsey-consultant en oud-eigenaar Fietsenwinkel.nl, treedt aan als nieuwe algemeen directeur.

Het online platform is opgericht door Christiaan Henny die zich, nu Rutten algemeen directeur wordt, gaat richten op de internationale uitbreiding en productontwikkeling. Op dit moment claimt eFaqt al bijna honderdduizend gebruikers en tientallen klanten uit de zakelijke sector te hebben.

'De ambitie is om met de extra investeringen één miljoen diploma’s te ondersteunen', zeggen Henny en Rutten. 'Online educatie staat nog in de kinderschoenen. Efaqt heeft in zowel het reguliere onderwijs als de zakelijke wereld een uitstekende uitgangspositie om hierin mee te groeien', aldus het duo in een persbericht.

Online tools

De combinatie van studietechnieken, zoals mind-maps, begrijpend lezen en flashcards, in een interactieve online tool zorgen ervoor dat gebruikers effectiever studeren en betere resultaten behalen, zegt het bedrijf. Efaqt werkt voor de opzet van zijn platform samen met onderwijsinstellingen en bedrijven.

Henny startte eFaqt in 2012 met een klein team in Amsterdam en het Letlandse Riga. Een investeerder van het eerste uur is Hyves-oprichter Floris Rost van Tonningen. Van de nieuwe groep kapitaalverschaffers is alleen The Hatch Firm bekend gemaakt. Dit is een 'venture capital'-fonds, waaraan ondernemers deelnemen, met een focus op startende techbedrijven. Het streven is om gezamenlijk de groei te versnellen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2015-11-17T11:55:00.000Z Rik Sanders


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.