Novi leidt IT-medewerkers van CZ op

Hogeschool Novi gaat de it-medewerkers van zorgverzekeraar CZ opleiden. Medewerkers die nog niet beschikken over een hbo-diploma kunnen een tweejarige incompany ict-opleiding volgen. De zorgverzekeraar wil dat een groot deel van de it-medewerkers over een hbo-diploma beschikt.

CZ gaat een incompany ict-opleiding van Novi aan de it-medewerkers aanbieden. Zij krijgen de kans om in twee jaar tijd een ict-diploma op hbo-niveau te halen. Dit is volgens de hogeschool geheel op vrijwillige basis. Medewerkers die zich graag willen doorontwikkelen kunnen zich inschrijven voor deze deeltijd opleiding. De eerste lichting CZ-studenten is vorige week gestart met de opleiding. Het gaat om een tiental medewerkers. Het management hoopt dat er volgend jaar weer een nieuwe lichting van start gaat. Dit met het doel om een groot deel van de it-medewerkers binnen CZ op hbo-niveau te krijgen.

Interne ICT-opleiding

Het lesprogramma is door Novi en CZ afgestemd op de benodigde competenties binnen het bedrijf. Het gaat bijvoorbeeld om projectmanagement, ict-architectuur en communicatie. Een woordvoerder van Novi licht toe: ‘Een groot voordeel van het incompany aanbieden van het hbo-programma, is dat de inhoud van de vakken optimaal aansluit op de dagelijkse praktijk van de studenten. Er worden geen fictieve opdrachten uitgevoerd, maar opdrachten die aansluiten bij de dagelijkse gang van zaken. Hierdoor kan de opgedane kennis direct in de praktijk worden toegepast.’ CZ-medewerkers die al over de vastgestelde competenties beschikken kunnen een vrijstelling krijgen voor deze vakken.

Hogeschool Novi verzorgt (hbo-)opleidingen bij organisaties. Dit gebeurt zowel in huis als in Utrecht, Breda en Apeldoorn. CZ is één van de partijen waar Novi een incompany it-opleidingen aanbiedt. Zo heeft het in het verleden de it-medewerkers van ABN Amro en Rabobank opgeleid. Eerder dit jaar werd Novi benoemd tot beste (ict-)deeltijdopleider van Nederland

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2015-11-30T10:53:00.000Z Suzanne Martens
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.