KPMG en Indica maken samenwerking officieel

Internationale adviesorganisatie KPMG intensiveert de samenwerking met de Utrechtse start-up Indica. De bedrijven werkten al een jaar samen, maar worden nu officiële partners. Dit betekent dat de bedrijven nu ook op papier partners zijn. KPMG gaat financieel in Indica participeren, om hoeveel geld dit gaat wil KPMG niet zeggen.

KPMG maakt sinds vorig jaar gebruik van de eDiscovery Tool van Indica bij het uitvoeren van onderzoeken. ‘De samenwerking is een goed voorbeeld van de ontwikkeling van asset based consulting activiteiten bij KPMG’, zegt Jack de Raad, partner bij KPMG Forensic.

De ‘eDiscovery’ tool spoort data en documenten in computersystemen op. Ongeacht de hoeveelheid data en de manier waarop deze is opgeslagen, kan met de tool alle informatie uit computersystemen worden ontsloten. Ook informatie die verborgen had moeten blijven. De raad van commissarissen van KPMG zegt hierover: ‘Door het gebruik van de eDiscovery tool heeft KPMG een vernieuwing kunnen doorvoeren in de wijze waarop de forensische onderzoeken worden uitgevoerd.’

Internationale opschaling

Volgens de technisch directeur van Indica, Pieter Scherpenhuijsen, ligt een internationale opschaling door de samenwerking binnen handbereik. ‘KPMG is een grote speler in de forensische markt met een groot internationaal bereik. Door de intensieve samenwerking kunnen we waarde toevoegen aan de software. Indica is dan ook op een punt aangekomen dat wij ook internationaal actief willen worden en willen opschalen naar het buitenland.'

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2016-01-14T10:24:00.000Z Robin van Wees
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.