2 miljoen voor update vrachtsysteem Schiphol

Dit artikel delen:

Het informatieplatform voor de afhandeling van luchtvracht op Schiphol wordt gemoderniseerd. Marktpartijen en de overheid steken de komende twee jaar twee miljoen euro in het platform. Daarmee stoomt beheerder Cargonaut de software en toepassingen klaar voor nieuwe Europese douaneregels en beveiligingsrichtlijnen. Ook werkt het aan de doorontwikkeling van het platform en nieuwe diensten.

De helft van het bedrag komt uit subsidie van de ‘Topsector Logistiek’, de andere helft wordt opgebracht door Douane, overheidsautomatiseerder Logius, branchevereniging ACN (Air Cargo Netherlands) , luchthaven Schiphol Group en Cargonaut zelf. 

Het systeem moet één betrouwbare bron vormen voor expediteurs, afhandelaren, vervoerders, verladers, douane- en andere overheidsdiensten, laat de beheerder van het Schiphol-informatieplatform weten. 

Er worden ook api's beschikbaar gesteld voor de ontwikkeling van aanvullende toepassingen door gecertificeerde ontwikkelaars. Voorbeelden van bestaande toepassingen zijn DGVS (Documentloos Goederen VolgSysteem) en ScanLog, een communicatietool waarmee de Douane partijen kan oproepen voor controles.

Gebruikers van het Schiphol Community Informatieplatform kunnen hun behoeften en ideeën over de vernieuwing van het platform met Cargonaut delen.

Cargonaut

Cargonaut is in 1986 opgericht door Schiphol. De beheerder van het informatieplatform en een groot aantal community-diensten is in 1996 een zelfstandig bedrijf geworden. In de loop der jaren is een community informatieplatform ontstaan dat volledige processen ondersteunt rondom de aan- en afvoer van goederen op Schiphol. Het systeem wordt ook gebruikt op luchthavens in Frankrijk.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2016-01-19T14:21:00.000Z Pim van der Beek


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.