Management detacheerder Novisource stapt op

Het management van detacheerder en adviesbureau Novisource stapt op. CEO Willem van der Vorm en CFO Bram Schot stellen hun functie beschikbaar nadat een meerderheid van de aandeelhouders het vertrouwen in hen heeft opgezegd. Het beursgenoteerde bedrijf meldt dat er een verschil van inzicht is ontstaan. Bestuur en aandeelhouders liggen in de clinch over de wijze waarop de activiteiten van het bedrijf de komende jaren worden uitgebouwd.

De bestuurders hebben aan de raad van commissarissen gemeld dat ze opstappen. Ze zijn tot dat besluit gekomen nadat hen duidelijk is geworden dat een meerderheid van de aandeelhouders het vertrouwen in hen heeft verloren, meldt het bedrijf in een korte persverklaring. Het tijdstip waarop het tweetal aftreedt, wordt op een nader moment bepaald. Voor de benoeming van nieuwe bestuursleden moet een algemene vergadering van aandeelhouders gepland worden. De eerstvolgende AvA staat gepland voor 1 juni 2016. maar deze bijeenkomst wordt mogelijk vervroegd. 

'Met het ter beschikking stellen van hun functie wil de raad van bestuur aan Novisource de ruimte bieden om uit deze dreigende impasse te geraken', staat in het bericht. Het bedrijf meldt niet waar de inzichten van het management en de aandeelhouders precies uiteenlopen. Van der Vorm licht aan Computable toe dat zijn besluit om op te stappen niet één duidelijke reden heeft. Hij legt uit dat het door onmin met aandeelhouders over bijvoorbeeld benoemingen, overnames en strategie vaak te lang duurde om tot beslissingen te komen. 'Dan moet je op een gegeven moment je conclusie trekken.' Van der Vorm werkte 4,5 jaar voor het bedrijf. Schot was acht maanden aan boord. 

Novisource detacheert projectmanagers, businessconsultants en interim-managers op het gebied van business en ict. Het richt zich voornamelijk op bedrijfsvoering en operationele processen van bedrijven in de financiële sector. Er zijn ongeveer 110 mensen bij het bedrijf actief.

B-street en Diesis Consultancy

De groep bestaat verder uit de onderdelen B-street en Diesis Consultancy. B-street koppelt zzp'ers aan opdrachten op het snijvlak van business en ict bij opdrachtgevers binnen finance, zorg en e-commerce. Diesis Consultancy is gespecialiseerd in complexe financiële administraties, processen en systemen en heeft vooral kennis van applicaties zoals Coda, Icorp en SAP Business Objects.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2016-02-22T11:39:00.000Z Pim van der Beek


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.