Joris den Edel is eerste hr-directeur bij Infotheek

Joris den Edel moet het personeelsbeleid bij Infotheek gezicht geven.

Joris den Edel wordt per 1 maart de eerste hr-director voor Infotheek. Den Edel zal zich in deze functie richten op de verdere professionalisering van het hr-beleid bij de it-dienstverlener. Voorheen heeft de nieuwe directeur onder andere gewerkt als hr-directeur bij Mediq, dienstverlener in de zorg (apotheken).

Infotheek heeft inmiddels vijfhonderd werknemers en vestigingen in Nederland, Spanje, België, Duitsland, Denemarken, Zweden, Italië, Bulgarije, Polen, Litouwen en het Verenigd Koninkrijk. De organisatie heeft in de afgelopen drie jaar ruim tweehonderd mensen aangenomen en tien kantoren geopend. Dat geeft volgens Joris den Edel aan dat Infotheek op hr-gebied al veel heeft opgepakt. Maar om verdere internationale uitbreiding mogelijk te maken is er een goed personeelsbestand nodig en dus ook professionalisering van het hr-beleid.

In zijn nieuwe functie zal Den Edel het hr-beleid in Europa verder uitwerken. De eerste weken zal de nieuwe directeur zich vooral richten op het leren kennen van de medewerkers, core business, processen van het bedrijf, alsmede kennismaking met partners. Infotheek heeft onder meer relaties met business schools zoals Hogeschool Leiden, Vlerick, RSM en IMD.

Training en ontwikkeling

Vervolgens gaat Den Edel zich hoofdzakelijk bezighouden met het onderzoeken van de huidige nationale en internationale hr-organisatie en de identificatie van succesfactoren, zoals ontwikkeling. Het ‘Unleash the Potential’-programma waarin medewerkers worden uitgedaagd het maximale uit zichzelf te halen door middel van training, coaching en begeleiding is hiervan een voorbeeld. Volgens Infotheek-ceo Jordy Kool zijn training en ontwikkeling ontzettend belangrijk, naast het toegankelijk maken van de hr-procedures voor managers en medewerkers. Kool heeft lange tijd uit eigen affiniteit met het human resources-vak het team geleid en acht het nu tijd voor uitbreiding van het team met een hr-directeur. ‘Dit geeft mij ook de tijd om me te richten op andere zaken, zoals acquisities’, aldus Kool.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2016-02-23T09:30:00.000Z Annemiek Sprado
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.