Vanad benoemt Robert van Gasteren tot COO

Robert van Gasteren

Ict-dienstverlener Vanad Group uit Capelle aan den IJssel heeft Robert van Gasteren (57) aangesteld als nieuwe operationeel directeur (coo: chief operating officer). De van Capgemini afkomstige Van Gasteren volgt hiermee Vanad Group mede-oprichter Arnoud Munneke op, die zich richt op zijn nieuwe functie als ‘chief customer officer’.

Vorig jaar vierde de Vanad Group haar tienjarig bestaan. Daarbij heeft het bedrijf stilgestaan bij verbeteringen die het kon doorvoeren. Een van de punten was het versterken van de relaties met klanten, zeker nu Vanad ook internationaal flink aan het groeien is. Besloten werd om het bestuur uit te breiden met een zogeheten chief customer officer die zich op strategisch niveau gaat bezighouden met business development en het onderhouden van relaties met bestaande partners en klanten. Arnoud Munneke neemt deze rol op zich.

Zijn plek als coo wordt ingevuld door de van Capgemini aangetrokken Robert van Gasteren. Hij noemt het vinden van het juiste tempo bij het doorvoeren van veranderingen als belangrijkste uitdaging. “De meest succesvolle bedrijven veranderen als het goed gaat. Een verbouwing of uitbouw van je huis doe je zelf ook liever als het droog is. Dat werkt beter voor de bouwvakkers en geeft veel minder rommel.’

Na zijn rechtenstudie begon Van Gasteren als manager personeelszaken in de chemische industrie om zich daarna verder te ontwikkelen binnen ict-bedrijven als Oracle, CSC en SLTN. Bij Capgemini was hij onder andere directeur personeelszaken Europa, COO Outsourcing Benelux en meest recent directeur van de ‘non enterprise accounts’ binnen Capgemini Infrastructure Services. Van Gasteren is lid van het bestuur van Platform Outsourcing Nederland (PON).

De Vanad Group telt inmiddels zo’n duizend medewerkers en heeft vestigingen in Capelle aan den IJssel (campus), Londen, Essen, Brussel, Atlanta, Chengdu (China) en Suzhou (China).

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2016-03-09T10:20:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.