Vraag naar ICT’ers neemt bij politie fors toe

Stijging

De politie en brandweer zoeken ict’ers. In het eerste kwartaal werden er 112 ict-vacatures in deze branche geplaatst. Dit is een stijging van 83 procent ten opzichte van het eerste kwartaal in 2015. Ook de onderwijssector heeft behoefte aan ict’ers. Hier steeg het aantal ict-vacatures met 26 procent. Dit concludeert iSense ICT Professionals in zijn ‘ICT arbeidsmarktrapportage’, dat elk kwartaal wordt uitgevoerd op basis van de gegevens van Jobfeed.

Uit het onderzoeksrapport blijkt dat het aantal ict-vacatures in het eerste kwartaal van 2016 met 11,5 procent is gestegen ten opzichte van hetzelfde kwartaal van vorig jaar. In totaal werden er 51.922 ict-vacatures geplaatst. Het aantal geplaatste ict-vacatures is gedurende 2015 geleidelijk gestegen. Het eerste kwartaal van 2016 is wat dat betreft geen uitzondering.

De detacheerder concludeert in het rapport dat er aardig wat verschuivingen binnen de branches hebben plaatsgevonden. In vergelijking met het eerste kwartaal van 2015 is het aantal ict-vacatures bij de brandweer en politie met 83 procent toegenomen. Van 61 vacatures in Q1 2015 naar 112 vacatures in Q1 2016. Ook in de onderwijsbranche neemt de vraag naar ict’ers toe, en wel met 26 procent. In de sector handel neemt de vraag naar ict’ers af. In verhouding tot vorig jaar is het aantal vacatures met 14 procent gedaald. 

Programmeurs blijven populair

De onderzoekers keken ook naar de populairste ict-functies. Ook dit kwartaal blijft de ontwikkelaar de meest gevraagde functie. Er is ten opzichte van het laatste kwartaal van 2015 vooral een stijging te zien in het aantal vacatures voor programmeurs binnen het .NET framework (+ 10 procent), analisten (+ 7,8  procent) en testers (+ 6,2 procent). Het aantal vacatures voor java-ontwikkelaars nam af met bijna 10 procent. Ook nam de vraag naar architecten (-6,6 procent) en bi-consultants (-4,2 procent) af.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Dan zullen ze eerst markconform moeten gaan betalen. Ze kunnen makkelijk veel externen eruit gooien en goedbetaald intern personeel aantrekken (die automatisch veel meer feeling binnen de organisatie zullen krijgen, in tegenstelling tot de externen) Ik heb een hele rits aan Microsoft en Vmware certificaten met 8 jaar projectervaring (29 jaar oud) Ze wilden me direct hebben uit een hele groep kandidaten. Vol verwachting naar de HR adviseur om te tekenen. Het bod: 2200 bruto in maand. Uiteindelijk kon er nog 50 euro bij omdat ik er niet op in wilde gaan ...
Natuurlijk moet het werk je ook enigszins aanspreken, maar je maandelijkse rekeningen kan je ook niet negeren.

Ik werk nu voor 3800 bruto in de maand met een leaseauto. En dit is redelijk marktconform.

Altijd eerst de salarisrange checken om tijdsverspilling van beide kanten te voorkomen Bert ;-) Bij de overheid is de range meestal wel duidelijk, en inderdaad veel te laag....
Nooit je huidige salaris geven maar als ze vragen, dan zeggen dat je voor een volgende stap in de range van x-y zoekt. Maar je zit nu goed en nog lekker een auto!

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2016-04-21T11:59:00.000Z Suzanne Martens


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.