Google weer beste werkgever voor techstudent

Google hoofdkantoor

Google's hoofdkantoor in Mountain View (Californië)

Google blijft de beste werkgever in de ogen van technische studenten. Apple stijgt in populariteit. Waar het vorig jaar op de vierde plek stond, bekleedt het nu de tweede plek. Die stijging gaat ten koste van Philips (3) en Shell (4). KLM sluit de top vijf af. Dat blijkt uit een carrière onderzoek van Universum. Dat bedrijf ondervroeg bijna twintigduizend studenten van 33 Nederlandse universiteiten en hogescholen.

Populairste werkgevers voor Nederlandse techstudenten

Top 10 populairste werkgevers voor techstudenten

In de top tien van populairste werkgevers voor technische studenten heeft het afgelopen jaar wat verschuiving plaatsgevonden. Maar één ding blijft hetzelfde: Google is de populairste werkgever. Apple (4 naar 2), BMW (10 naar 8) en Unilver (van 12 naar 9) stijgen in populariteit. Dit terwijl techstudenten minder graag voor TNO (van 8 naar 10) willen werken. De Rijksoverheid is dit jaar met KLM van positie verruild. KLM betreedt hiermee de top vijf, terwijl de Rijksoverheid deze verlaat.

De top vijf favoriete bedrijfssoorten zijn engineering en productie, management- of adviesbureau, energiemaatschappij, onderwijsinstellingen en software- of it-leveranciers. De interesse in energiebedrijven neemt af. Dit komt volgens de onderzoekers door de lage olieprijzen. 

Managementambities

Tot slot toont het onderzoek aan dat techstudenten steeds meer managementambities hebben. Dit jaar staat het manager-worden op de vierde plek van carrièredoelstellingen. Dat was vorig jaar nog plek zeven. Zo’n managementfunctie is voor de studenten zelfs belangrijker dan internationalisering. Deze trend zet zich ook al voort in Frankrijk en komt volgens de onderzoekers door twee oorzaken: bedrijven zoeken steeds vaker technische managers en opleidingen bieden de studenten steeds meer managementvaardigheden. 

Computable zoekt favoriete ICT-werkgevers

Computable doet onderzoek naar de favoriete ict-werkgevers in Nederland. Dit geldt voor zowel niet-ict organisaties als ict-bedrijven. De ict-werkgevers die in beide categorieën als beste uit de bus komen, worden geëerd met een Computable Award.

Computable-lezers kunnen de organisatie waarvoor zij werken beoordelen als ict-werkgever. Dit kan tot en met donderdag 14 juli 2016. De winnaars worden op 1 november bekend gemaakt tijdens de Computable Awards 2016.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2016-05-31T10:09:00.000Z Suzanne Martens


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.