Novisource benoemt Drossaert tot tijdelijk CEO

Hulp

Eric Drossaert (1964) is tijdelijk benoemd tot chief executive officer (ceo) van de aan Euronext Amsterdam genoteerde detacheerder/adviseur Novisource. Drossaert zal deze positie naar verwachting tot en met 31 januari 2017 invullen, zodat in de tussentijd naar een nieuwe algemeen directeur en financieel directeur kan worden gezocht. Bij de detacheerder is de afgelopen maanden een bestuurlijke crisis ontstaan.

Het is onrustig in de leiding van het advies- en detacheringsbureau uit Nieuwegein. Aandeelhouders en bestuurders lagen in de clinch over de koers van het bedrijf en benoemingen van leidinggevenden. De afgelopen maanden verlieten daarom zowel ceo Willem van der Vorm en financieel directeur Bram Schot het bedrijf alsmede de raad van commissarissen.

Tijdens de algemene vergadering van aandeelhouders van woensdag 1 juni 2016 is besloten om een tijdelijke bestuurder aan te stellen. Eric Drossaert. In de tussentijd kan er worden gezocht naar nieuwe directieleden. Drossaert heeft ruime ervaring in diverse directieposities, onder andere bij Irmato, Eiffel, Nspyre en Ordina. Sinds 2015 bestiert Drossaert onder de naam Stemda Consultancy een eigen managementadviesbureau.

Bij ontstentenis van alle commissarissen heeft de algemene vergadering van aandeelhouders Philip van Blanken en Peter Specht aangewezen om voorlopig de aan de raad van commissarissen toebedeelde taken waar te nemen. Dit is een eerste stap naar hun verwachte voordracht tot benoeming in deze raad. Beiden werken in managementposities bij ict-dienstverlener Altran Nederland.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2016-06-02T10:32:00.000Z Rik Sanders


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.