CIO Royal FloraHolland stapt op

De cio van veilingcoöperatie Royal FloraHolland, JanPaul Landman, is vertrokken. Hij verlaat na 8,5 jaar het bedrijf dat onder andere bestaat uit de bloemenveiling van Aalsmeer. Het vertrek heeft volgens een woordvoerder van de bloemenveilingorganisatie niets te maken met de onlangs aangekondigde uitbesteding van werkplekdiensten.

'Die zaken staan los van elkaar', reageert Elizabeth Palandeng, woordvoerder van de veilingcoöperatie. Ze vertelt dat Landman na 8,5 jaar van dienst besloten heft om een 'nieuwe uitdaging' te zoeken. Royal FloraHolland is al bezig met het vinden van een geschikte opvolger voor Landman, vertelt ze. Landman was niet bereikbaar voor commentaar. Volgens Palandeng is het nog niet bekend wat hij nu gaat doen.

De nieuwe cio zal als taak krijgen om de strategie naar een meer digitale bedrijfsvoering (digital business strategy) die Landman heeft ingezet, voort te zetten. Hoofdpunten uit die koers zijn: het optuigen van een nieuwe ict-organisatie, het selecteren van de juiste leveranciers per ict-deelgebied (sourcing) en innovatie door digitalisering.

OGD en QNH

19 juli 2016 werd bekend dat OGD ict-diensten uit Delft het werkplekbeheer van de veilingcoöperatie op zich neemt. Acht ict-medewerkers van Royal FloraHolland treden als gevolg van de overeenkomst in dienst bij OGD. In januari 2016 werd QNH Consulting ingeschakeld om verschillende applicaties van Royal FloraHolland naar de cloud te migreren. Die veranderingen zorgen voor de nodige wijzigingen in de ict-infrastructuur van Royal FloraHolland.

Unilever en KLM

JanPaul Landman begon in 1981 als ict-manager bij Unilever. Na ruim tien jaar werd hij een van de oprichters van Pro-Active. Hij was ook ict-manager bij Port of Rotterdam, KLM/ Cygnific en Alcatel-Lucent.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2016-07-25T16:18:00.000Z Pim van der Beek


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.