Grootste stijging ICT-vacatures in Gelderland

In het tweede kwartaal van 2016 is het aantal ict-vacatures ten opzichte van het kwartaal ervoor het hardst gestegen in de provincie Gelderland. In de provincies steeg het aantal vacatures met 6,8 procent. De meest opvallende verschuiving vond plaats in Arnhem; een stijging van 20,7 procent ten opzichte van het eerste kwartaal.

Dat concludeert iSense ICT Professionals in zijn tweede editie van de ICT arbeidsmarkt kwartaalrapportage. In de provincie Groningen deelde het aantal vacatures met 6 procent. In Overijssel en Utrecht daalde het aantal ict-vacatures ten opzichte van de eerste drie maanden van 2016 met 3 procent.

Friesland staat met 33 procent bovenaan de lijst met provincies die de grootste groei vertoonden in een jaar tijd. De onderzoekers: 'De meest opvallende verschuiving zien we in Arnhem; een stijging van maar liefst 20,7 procent ten opzichte van Q1. Ook in het vorige kwartaal steeg het aantal vacatures met dertien procent.' De meest opvallende dalers de genoemd worden zijn de steden Den Haag (-9,2 procent) en Utrecht (-8,5 procent).

Toename bij brandweer en politie zet door

Vorig kwartaal concludeerde iSense dat het aantal ict-vacatures bij de politie significant toenam. 'In het eerste kwartaal van 2016 zagen wij 107 vacatures binnen deze branche. In het tweede kwartaal waren dit er 180, een stijging van maar liefst 68 procent. Ook in het onderwijs is dit kwartaal een substantiële stijging zichtbaar, hier werden 37 procent meer vacatures geplaatst.'

Het aantal vacatures in de media en communicatie branche daalt, in die branche werden volgens iSense het afgelopen kwartaal 13,8 procent minder vacatures geplaatst.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2016-07-29T10:07:00.000Z Pim van der Beek


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.