Microsoft schrapt 2850 banen

Ontslagen vallen vooral in voormalige Nokia-tak

Microsoft

Microsoft gaat opnieuw banen schrappen. Er verdwijnen 2850 ict-arbeidsplaatsen. Dat aantal komt bovenop een eerder aangekondigde reorganisatie van 1850 arbeidsplaatsen. De nieuwe reorganisatie moet zijn afgerond voor het einde van het boekjaar 2017. Er vallen vooral ontslagen in de mobieltjestak waar de voormalige Nokia-activiteiten zijn ondergebracht. Ook zullen banen in de wereldwijde verkooporganisatie verdwijnen.

Dat blijkt uit gegevens die Microsoft naar beurstoezichthouder SEC heeft gestuurd. (pagina 16). Microsoft kondigde eind mei 2016 aan 1850 banen te schrappen, maar daar komt nog een fors aantal banen bij, zo blijkt uit het document.

Microsoft, dat eerder plannen had om een belangrijke speler te worden op de mobieltjesmarkt, ziet af van die koers en gaat zich alleen op smartphones in het hogere segment richten. Volgens betrokkenen wordt de naam Lumia, die Microsoft gebruikt voor de devices, geschrapt en worden de mobieltjes die gericht zijn op het zakelijke segment opgenomen in de Surface-productgroep.

Smartphone die PC vervangt

Op de zakelijke markt richt Microsoft zich op het gebied van devices naast zijn Surface 2-in-1-apparaten (tablet en laptop), ook op smartphones die de pc-kast moeten vervangen. Zakelijke gebruikers die veel mobiel werken, kunnen met een gekoppeld toetsenbord en muis in een pc-opstelling werken. Alle software en netwerkverbindingen lopen dan via de smartphone die via een dockingstation met de randapparatuur en het netwerk verbonden is.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2016-07-29T10:51:00.000Z Pim van der Beek


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.