Centric en ProgramIT bieden omscholingstraject

codering

Centric en de Eindhovense detacheerder ProgramIT gaan een partnerschap aan om werkzoekenden om te scholen tot medior developer. De organisaties spelen hiermee naar eigen zeggen in op de marktbehoefte aan developers met diepgaande technische kennis. De eerste software ontwikkelaars zijn inmiddels met het programma gestart.

Binnen de samenwerking verzorgt ProgramIT de werving en selectie van developers. Het betreft mensen met een uitkering die gemotiveerd zijn om ongeschoold te worden. ProgramIT biedt hen een basisopleiding van 2,5 maand tot junior developer. Hierbij ligt de focus op theorie, praktijk en persoonlijke vaardigheden.

Daarna volgt nog een Centric-casus van zes weken, waarin de studenten via de Scrum-methodiek een app opleveren. Dit biedt Centric inzicht in de persoonlijke kwaliteiten en technische vaardigheden van de deelnemers.

Best of breed

Na afronding van de basisopleiding bij ProgramIT tot Java-, C#- of webontwikkelaar mogen de best of breed-kandidaten deelnemen aan het Craft-groeiprogramma van Centric. Dat programma duurt een jaar en leidt de junior developer op tot medior-niveau.

Mayta Braun van ProgramIT: ‘Wij bieden een uitgebalanceerd en intensief programma, waarin studeren, werken en intensieve persoonlijke begeleiding hand in hand gaan. Het opleidingstraject is zo opgezet, dat de opleidingsduur ten opzichte van traditionele programma’s met gemiddeld de helft wordt teruggebracht en de kans op uitval wordt geminimaliseerd.’ 

Computable Awards

ProgramIT biedt werkzoekenden een kans op de arbeidsmarkt door hen om te scholen tot software ontwikkelaar. Lees meer over het bedrijf in het artikel 'ProgramIT schoolt 45+-er om tot programmeur'. De start-up is ook genomineerd voor de Comutable Award ICT-detacheerder van het jaar. Breng hier uw stem uit. 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Waarom bestaat er eigenlijk niet ook zoiets (lekker snel toch) voor pak 'm beet hersenchirurgen en raketwetenschappers? En misschien moet men een nog veel omvangrijkere samenwerking overwegen: met het NTI of zo ("als beste getest")? Het maakt immers allemaal geen fluit uit: er zijn altijd wel mensen in de latere beroepsomgeving die de brokken opruimen ("het gaat om het team").

Omscholing tot medior developer.
Lijkt een paradox, om op te leiden en af te leveren tot meer dan junior.
Maar het kan, volgens ProgamIT. Gewoon de het traject zo opzetten dat de "opleidingsduur ten opzichte van traditionele programma’s met gemiddeld de helft wordt teruggebracht en de kans op uitval wordt geminimaliseerd."
Uitgebreid, intensief, uitgebalanceerd, persoonlijk enzo.
Boeit op zich ook niet, er is toch tekort aan ;-)
Duw die award er dus maar in, dan zijn we er van af.

Triest dat ze wel zulke artikelen posten maar ondertussen in de schulden zitten. Groot doen naar de buitenwereld maar zelf je crediteuren niet betalen, onbetrouwbare partij die ProgramIT. Absoluut niet mee in zee gaan!

Ach, wat is 1 onbetaald factuurtje? Als UWV nou netjes alle subsidies overmaakt en men de broodnodige teambuilding ardennenvakantie en sportschoolabonnementen pak 'm beet halveert, dan moet men toch een eind kunnen komen. Ha, ha.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2016-08-05T15:07:00.000Z Suzanne Martens


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.