Werknemers Infor boos om pensioenregeling

Een groep werknemers van softwarebedrijf Infor in Nederland is boos over de in 2015 ingevoerde pensioenregeling. Daardoor zijn veel werknemers er op achteruitgegaan; de medewerkers met een hoger inkomen gaan er juist op vooruit. Vakbond LBV eist compensatie en meer duidelijkheid over de pensioenplannen van het bedrijf. Bij Infor in Nederland werken zo’n vijfhonderd man.

Volgens een woordvoerster van vakbond LBV (Landelijke Belangen Vereniging) betekent de nieuwe pensioenregeling, waarbij er meer premie moet worden betaald, een verslechtering van de arbeidsvoorwaarden. Zo’n aanpassing kan niet zo maar worden doorgevoerd, maar of hierover afdoende overleg met de ondernemingsraad is geweest, is de vakbond vooralsnog niet duidelijk geworden.

De vakbond heeft eerder al aan de bel getrokken bij de directie van Infor Nederland maar kreeg nul op het rekest. Recent is hierover een rappel uitgestuurd. LBV wacht nog even de vakantieperiode af; geeft Infor daarna nog steeds geen sjoege, dan stapt de vakbond namens de gedupeerde werknemers naar de rechter.

Versobering

Infor heeft zijn pensioenregeling moeten aanpassen met het oog op de nieuwe wet- en regelgeving rond de versobering van het pensioenstelsel. Bij het opzetten van de nieuwe regeling is er voor gekozen om het franchisedeel te verlagen, wat resulteert in een hogere pensioenpremie. De nieuwe regeling blijkt met name voor de middeninkomens onder het Infor-personeel nadelig uit te pakken, de relatief kleine groep lagere inkomens heeft licht voordeel, terwijl de hogere inkomens er flink op vooruit gaan.

Gesprekken tussen werknemers en de directie over compensatie hebben tot nu toe niets opgeleverd. Een aantal gedupeerden heeft daarom de vakbond LBV ingeschakeld. Infor heeft zelf nog geen reactie kunnen geven.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2016-08-09T11:55:00.000Z Rik Sanders