Infor komt over de brug in pensioenconflict

Onder juridische druk heeft softwareleverancier Infor vorige week via een spoedbetaling de initiatiefnemer gecompenseerd van het verzet tegen de pensioenregeling die in 2015 werd ingevoerd. Gedupeerde werknemers bundelden via de vakbond LBV hun krachten toen dit jaar duidelijk werd dat Infor geen enkele benadeelde werknemer tegemoet wilde komen. Compensatie voor de overige gedupeerden lijkt onvermijdelijk geworden, al denkt Infor daar anders over.

In een recente brief aan LBV (Landelijke Belangen Vereniging) stelt Infor dat de compensatie niets afdoet aan haar standpunt dat ‘het ons vrijstond de pensioenregeling per 1 januari 2015 te wijzigen zoals Infor dat heeft gedaan’ en dat de enige reden voor de compensatie is dat ‘het niet rendabel is om deze discussie te blijven voeren’. Desalniettemin lijkt compensatie van de andere klagers nu welhaast onvermijdelijk geworden. Bovendien is de kans dat meer werknemers zich aansluiten bij het verzet tegen de pensioenregeling niet ondenkbaar.

De pensioenregeling, die zonder instemming van de individuele werknemers is ingevoerd, heeft voor alle werknemers van Infor een hogere pensioenpremie tot gevolg, resulterend in een salarisverlaging. Daar bovenop komt dat een grote middengroep fors inlevert, terwijl een aanzienlijke groep werknemers met hogere inkomens profiteert. Tot nu toe weigert Infor bekend te maken hoe groot het werkgeversvoordeel is als gevolg van vrijgevallen en niet door de ondernemingsraad opgeëiste pensioenpremies. Infor Nederland, voorheen beter bekend als 'Baan', telt ruim vijfhonderd werknemers.

Klare wijn

Computable meldde in de eerdere berichtgeving dat vakbond LBV overweegt om namens de gedupeerde werknemers naar de rechter te stappen. De directie van Infor is toen om een reactie gevraagd, maar die bleef uit. Opmerkelijk genoeg schrijft Infor in de brief aan LVB dat er feitelijke onjuistheden in het artikel zouden staan, al geeft de directie niet aan welke fouten, ook niet aan de redactie. Frank Boss, senior hr-manager Benelux en tevens bestuurder van Infor Nederland, is vooralsnog niet bereikbaar om klare wijn te schenken.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2016-08-30T11:55:00.000Z Rik Sanders