Gershon Janssen krijgt topfunctie bij Oasis

De Nederlander Gershon Janssen is de nieuwe voorzitter van de Raad van Bestuur van het internationale standaardisatieconsortium Oasis (Organization for the advancement of structured information standards). Het consortium zet zich met wereldwijd meer dan vijfduizend leden in voor het stimuleren van de ontwikkeling en adoptie van open standaarden.

Na als eerste Europeaan in 2012 op persoonlijke titel te zijn toegetreden tot de Raad van Bestuur, bekleedt Janssen vanaf nu ook de voorzittersfunctie. In deze rol is hij verantwoordelijk voor de strategische richting van het consortium.

Europa en Azië

Janssen over zijn benoeming: ‘Het is een bijzonder mooi compliment om door de Raad van Bestuur te zijn verkozen tot voorzitter. Ik wil mij in deze raad toeleggen op de verdere ontwikkeling van het consortium in Europa en Azië. In de VS hebben we een hele sterke positie, terwijl er in de andere continenten nog ruimte is voor verbetering. Ik focus me op het aantrekken van nieuwe internationale projecten, zodat we ons karakter als wereldwijde organisatie goed kunnen neerzetten en uitdragen.’

Achtergrond

De kersverse Oasis-voorzitter is al sinds 2006 actief lid van de nonprofit-organisatie. In 2012 is hij toegetreden tot de Raad van Bestuur, waarna hij afgelopen juli is verkozen tot voorzitter. Janssen is actief als spreker en is vanuit het consortium woordvoerder binnen Europa. Naast het parttime voorzitterschap bij het consortium blijft Janssen actief als onafhankelijk consultant bij Qroot Consulting. Hij werkt voor internationale klanten op projectbasis en adviseert en begeleidt onder andere standaardisatietrajecten. 


Oasis is een non-profit consortium voor de ontwikkeling, convergentie en adoptie van open standaarden voor de wereldwijde informatiemaatschappij. De organisatie produceert standaarden voor onder andere cloud computing, beveiliging, soa, web services, smart grid, content technologieën, emergency management en e-overheid. Het consortium heeft meer dan vijfduizend deelnemers die ruim zeshonderd organisaties en individuele leden in honderd landen vertegenwoordigen. 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2016-08-31T09:23:00.000Z Christel Dieleman