Ontslagen directeur sleept Novisource voor rechter

rechter rechtszaak rechtbank

Oud-directeur Patrick Vet van de Novisource-divisie Information Management start een rechtszaak tegen zijn voormalige werkgever. In een kort geding eist hij een voorschot van 100.000 euro. De claim kan oplopen tot enkele tonnen. Vet is oprichter van Grip BI dat in 2014 werd overgenomen door Novisource. Hij voelt zich bestolen door zijn ex-werkgever.

Dat meldt nieuwszender RTL Z, die de zaak volgt. Het afgelopen jaar was bij Novisource sprake van een bestuurscrisis. Bestuurders en commissarissen stapten op. Interim-topman Eric Drossaert voert een drastische reorganisatie uit. Om te bezuinigen op directiekosten schoof het bedrijf een aantal dochterbedrijven ineen tot Novisource Finance. Vet verloor eind mei 2016 zijn baan als directeur van een van de bedrijfsonderdelen, Novisource Information Management. Vervolgens startte de ex-directeur een rechtszaak.

Vet die ook gecompenseerd wil worden voor het verlies van zijn bedrijf zegt tegen RTL Z dat hij zich bestolen voelt. Hij wil niet zeggen hoe hoog de schadeclaim in totaal is, maar volgens hem gaat het om tonnen. 'Ik heb zwijgplicht, dus kan verder niets vertellen', aldus Vet tegen de nieuwszender.

Interim-topman Drossaert van Novisource bevestigt de rechtszaak tegenover de nieuwszender, maar wil niet reageren op de claim. Hij vindt dat niet gepast.

Verlies

RTL Z becijfert dat als de schadeclaim wordt toegekend, dat een flinke impact op de resultaten van Novisource heeft. 'Vorig jaar boekte het bedrijf een bescheiden winst van 281.000 euro op een omzet van 56 miljoen euro. De eerste helft van dit jaar maakte Novisource als gevolg van de reorganisatie een verlies van 9 ton op een omzet van 29 miljoen euro.'

Novisource nam in maart 2014 Grip BI over. Dit bedrijf uit Markenbinnen adviseert organisaties op het gebied van big data en biedt daarbij oplossingen aan. Daarbij maakt Grip BI gebruik van softwaretools van Cognos, Microsoft, Oracle, SAP, Openpages en BWise. 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2016-09-26T17:05:00.000Z Pim van der Beek


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.