CAI biedt MBA ‘ICT in business’ aan

Rijswijkse opleider werkt samen met Zwitserse universiteit

vergadering

De Rijswijkse opleider CAI introduceert vanaf deze maand samen met de in het Zwitserse Genève gevestigde universiteit UBIS (University of Business & International Studies) een nieuwe MBA ‘ict in business'. Computable spreekt met CAI-studieadviseur Martin Bruijn over de nieuwe opleiding die zich richt op it'ers met enkele jaren werkervaring.

‘De studie lijkt inhoudelijk op de master ‘ict in business’ van de universiteit Leiden. We hebben echter het wetenschappelijke deel eruit gelaten. Daarom telt ons studieprogramma 72 studiepunten in plaats van de gebruikelijke 120 studiepunten. De master is gericht op de werkende it’er die een hogere it-functie ambieert, zoals een baan als cio of als enterprise architecture engineer. We bieden geen hoorcolleges op een traditionele manier.  Bij een les komen de studenten en de docent samen, praten ze over de lesstof en koppelen ze die aan de opdrachten. Zo kunnen ze alles wat ze leren gelijk in praktijk brengen in hun eigen projecten’ vertelt Bruijn.

De studieadviseur vertelt verder dat de opleiding specifiek ontworpen is voor werkenden. 'Omdat alle studenten een vaste baan hebben, wordt er niet gewerkt met vaste lestijden. Docenten worden ingezet op de momenten dat het de studenten uitkomt. Iedere twee of drie weken is er een les. Alleen de examens worden op de bekende formele manier gehouden. Eindverslagen van vakken worden via de examencommissie van UBIS afgehandeld. Dat moet ook, want zonder een universiteit die de kwaliteit van een particuliere opleiding toetst, mag een afgestudeerde zichzelf geen Master of Business Administration noemen.' 

Internationaal

UBIS is voor 33 procent verantwoordelijk voor de invulling van de opleiding. De Zwitserse universiteit levert docenten en daarnaast kunnen it'ers enkele vakken in het buitenland volgen. ‘Studenten kunnen vakken in Genève, maar ook in andere plaatsen waar UBIS vestigingen heeft, zoals Londen of Parijs, volgen. It’ers kunnen deze buitenlandperiode combineren met het bezoeken van een buitenlandse vestiging van hun eigen bedrijf en natuurlijk ook andere interessante organisaties bezoeken’, vertelt de studieadviseur. 

Naast MBA-vakken als ‘international economics’ en ‘corporate social responsibilities’ bestaat het curriculum uit it-vakken als ‘data science’, ‘data mining’ en ‘managing digital business as cio’. Studenten kunnen de studie ook modulair volgen, waarbij ze per vak betalen en een certificaat ontvangen. 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2016-10-05T11:06:00.000Z Christel Dieleman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.