Aantal ICT-vacatures stijgt opnieuw

carriere

Het gaat goed met de ict-sector, zo blijkt uit de ict- arbeidsmarkt kwartaalrapportage van iSense. In het derde kwartaal van 2016 zijn er 5,6 procent meer ict-vacatures geplaatst ten opzichte van het tweede kwartaal; een opvallende stijging gezien de vakantieperiode.

In het derde kwartaal van 2016 zijn er 5,6 procent meer ict-vacatures geplaatst ten opzichte van het vorige kwartaal. Een opvallende stijging, omdat iSense vorig jaar in hetzelfde kwartaal nog een daling constateerde. Destijds daalde het aantal vacatures met bijna 5 procent. Vergeleken met hetzelfde kwartaal in 2015, is er nu een stijging te zien van 13,4 procent. 

Stijging per vakgebied

Verschillende vakgebieden laten al maanden stijgingen zien; programmeurs, testers en helpdeskmedewerkers. Ook dit kwartaal staan er veel vacatures open voor deze expertises. Vergeleken met vorig jaar zijn er 27 procent meer vacatures voor testers, 22 procent voor php-programmeurs, 31 procent voor .Net-programmeurs, 10 procent voor Java programmeurs en zijn er flink meer, 36 procent, vacatures voor helpdeskmedewerkers. 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Had het er laatst nog over met een recruiter. Er is steeds meer vraag maar toch willen ze nog steeds het schaap met 5 (of zelfs meer) poten. Het aantal afgestudeerde ICTers neemt jaarlijks nog steeds af en we gaan weer richting de sollicitaties in de showroom.

Ook oudere herintreders, werkeloze en nis dit niet een marketing truc om aan goedkope arbeidskrachten te komen maar gaat het echt om professionele bruikbare kennis?

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2016-11-04T11:41:00.000Z Christel Dieleman


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.