Aantal fintech-vacatures stijgt met 6,5 procent

fintech

Het vacatureaanbod in de Nederlandse fintech-sector is het afgelopen jaar met gemiddeld 6,5 procent per maand gegroeid. In totaal zijn afgelopen jaar 1824 fintech-vacatures geplaatst. Dat blijkt uit onderzoek van vacaturewebsite Joblift. Het onderzocht de fintech scene in Nederland, het Verenigd Koninkrijk, Duitsland en Frankrijk.

Het afgelopen jaar boden fintechbedrijven in Nederland totaal 1824 arbeidsplaatsen aan. De grootste aanbieders zijn de BinckBank (222 vacatures), Backbase (177 vacatures), Adyen (111 vacatures) en Topicus (106 vacatures).

Nederland doet het in vergelijking met Europese concurrenten niet slecht. De gemiddelde maandelijkse groei van fintech vacatures ligt gelijk aan die van Duitsland. Echter zijn daar meer vacatures geplaatst, namelijk 2799. De Franse fintechsector heeft met 8 procent het hoogste groeitempo, maar heeft met 1229 vacatures een kleinere omvang. Koploper blijft het Verenigd Koninkrijk, waar met 3261 de meeste arbeidsplaatsen werden aangeboden. De groei lag daar wel iets lager (4,5 procent).

Gekeken naar het aantal vaste contracten is het Verenigd Koninkrijk wederom koploper: 94 procent betreft hier een vast contract. Dit percentage ligt in Duitsland (86 procent), Nederlands (77 procent) en Frankrijk (67 procent) lager.

Brexit

De vacaturewebsite meent dat er geen sprake is van een negatief Brexiteffect. Waar er in de afgelopen maanden druk gespeculeerd werd over de negatieve gevolgen van het Brexitreferendum voor het Britse bedrijfsleven is hier in de fintechsector vooralsnog niets van te zien. De gemiddelde groei in het VK in de maanden na het referendum is niet afgenomen ten opzichte van de periode voor het referendum. Ook is de groei in concurrerende landen in de maanden na het referendum niet toegenomen.

Slecht Nederlands ondernemersklimaat

Eerder deze maand verscheen een fintech-onderzoek van Roland Berger. Hieruit bleek dat Nederland juist geen goed ondernemersklimaat biedt voor fintech-start-ups. Het adviesbureau meent dat dit komt door de regelgeving en een gebrek aan ondernemersgeest bij de toezichthouders.

Joblift

Joblift is een metazoekmachine voor vacatures. Het bedrijf is opgericht in 2015 en gevestigd in Duitsland (Hamburg en Berlijn). Het team telt zo’n dertig medewerkers.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2016-12-01T09:48:00.000Z Suzanne Martens


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.