6 ICT-bedrijven in top-20 beste werkgevers

Werknemers positief over Vodafone, Microsoft, Exact, OGD, ASML, KPN

De top-20 van beste beoordeelde werkgevers van Nederland bevat zes ict-bedrijven, te weten Vodafone (1), Microsoft (6), Exact (8), OGD (9), ASML (14), KPN (17). Het gaat om een ranglijst van de Nederlandse tak van vacature- en carrièremarktplaats Glassdoor die is samengesteld op basis van informatie van werknemers.

Zij hebben anoniem bedrijfsreviews gedeeld met het vacatureplatform. Glassdoor: 'Naast een algemene beoordeling en ceo-rating leveren werknemers ook feedback over de carrièremogelijkheden, compensatie en arbeidsvoorwaarden, cultuur en waarden, senior management en werk/privé-balans bij hun werkgever.

De Top-20 is gebaseerd op alle reviews die tot 16 november 2016 door Nederlandse werknemers zijn ingediend. Het gaat om werkgevers met minstens duizend medewerkers. Volgens Glassdoor zijn de bedrijfscultuur en werksfeer essentiële overwegingen voor werkzoekenden wanneer zij voor een nieuwe werkgever kiezen.

'De best beoordeelde werkgevers in Nederland zijn bepaald door de stem van hen die het bedrijf echt het beste kennen: de mensen die er werken. Dit helpt werkzoekenden om goede werkgevers in het hele land te identificeren', aldus Diarmuid Russell. eindverantwoordelijke voor de wereldwijde Glassdoor-activiteiten.

Plus- en minpunten

Werknemers die een review achterlaten op Glassdoor wordt gevraagd zowel de pluspunten als minpunten van hun werkgever op te geven om tot gebalanceerde reviews te komen. Daarnaast geven ze advies aan het management van hun werkgever. Tot slot krijgen ze de vraag of ze hun werkgever zouden aanbevelen bij een kennis en of ze denken dat het bedrijf waar ze werken beter, slechter of hetzelfde zal presteren in de komende zes maanden.

Top-20 best beoordeelde werkgevers

1.     Vodafone

2.     Nederlandse Spoorwegen

3.     Sligro Food Group

4.     UMC Utrecht

5.     Deen Supermarkten

6.     Microsoft

7.     KLM

8.     Exact

9.     OGD

10. Bol.com

11. HEMA

12. Deloitte

13. IKEA

14. ASML

15. PwC

16. PostNL

17. KPN

18. DSM

19. Coolblue

20. EY

Verantwoording ranglijst:

Glassdoor: 'De rangschikking is gebaseerd op de algemene bedrijfsbeoordeling van werknemers in Nederland tot 16 november 2016. Alleen bedrijven met méér dan duizend werknemers komen in aanmerking. Bedrijven moeten minstens 25 reviews hebben, waarvan minstens twee reviews van het afgelopen jaar Nederlandstalig moeten zijn. Academische instellingen, scholen en universiteiten komen niet in aanmerking voor deze rangschikking.'

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Academische instellingen, scholen en universiteiten komen niet in aanmerking voor deze rangschikking.'

Wat doet UMC Utrecht (Universitair Medisch Centrum Utrecht) dan in deze lijst ?

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in
Vacatures bij KPN

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2016-12-07T00:01:00.000Z Pim van der Beek
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.