Jeroen Versteeg weg als ceo bij Capgemini Nederland

Mark Grimberg wordt opvolger

Jeroen Versteeg stopt als ceo Application Services Nederland bij Capgemini. De ict-dienstverlener heeft Mark Grimberg benoemd als zijn opvolger. Versteeg gaat zich richten op zijn rol als group sales officer van Application Services Europe. Hij blijft daarnaast bestuurslid van Capgemini Nederland. Grimberg is in september begonnen als ceo.

De applicatietak waarvan Grimberg als nieuwe directeur fungeert, is de grootste business unit binnen Capgemini Nederland. De divisie richt zich op applicatiedienstverlening, zoals applicatieontwikkeling en beheer. 

‘We hebben het nieuws nu pas naar buiten gebracht, omdat de functiewisseling eerst intern gecommuniceerd moest worden en er een overdacht moest plaatsvinden’, aldus Capgemini-woordvoerder Alexander Kühn. ‘Jeroen Versteeg vervulde een tijd lang een dubbelrol waarbij hij zowel ceo Application Services Nederland als group sales officer Application Services Europe was. Vanaf nu gaat hij zich enkel richten op de internationale klanten.’ 

Dutch Country Board

Zowel Versteeg als Grimberg zijn lid van de Dutch Country Board, de Nederlandse commerciële tak van Capgemini. Kühn: ‘In de Country Board zetelen zeven leden afkomstig van Capgemini Nederland en Capgemini-onderdeel Sogeti Nederland. In deze nationale raad wordt vanuit een groepsperspectief gekeken naar klanten die bepaalde divisies overstijgen, bijvoorbeeld bedrijven die zowel infrastructuur- als applicatiediensten afnemen, en naar internationale klanten. Voorzitter is Sogeti-ceo Hans van Waayenburg.’ De ict-dienstverlener heeft ook ‘landsraden’ in Zweden, Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten.

Managementstructuur Capgemini Nederland

Capgemini Nederland heeft geen algemene country directeur meer. 'Elke Capgemini-tak, zoals consulting, applicaties en infrastructuur heeft in Nederland een ceo. Deze ceo's rapporteren direct aan Paul Hermelin, de group chairman en ceo van Capgemini in Parijs', licht woordvoerder Kühn toe.

De Nederlandse ceo-raad bestaat nu uit: Jeroen Versteeg (group sales officer Application Services Europe), Jorge Sorbrino (ceo Financial Services Strategic), Patrick Potters (ceo Infrastructure), Mark Hofland (ceo Consulting) en de onlangs benoemde Mark Grimberg (ceo Application Services Nederland). 

 

Mark Grimberg

Mark Grimberg

Grimberg studeerde natuurkunde, wiskunde en informatica aan de VU Amsterdam. Na zijn studie in 1989 startte hij zijn carrière bij Volmac, een van de voorlopers van Capgemini in Nederland. Daarna bekleedde hij een groot aantal managementrollen binnen Capgemini waar hij leiding gaf aan diverse bedrijfsonderdelen, onder meer gericht op telecom, media, energie en de publieke sector.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2016-12-14T10:16:00.000Z Christel Dieleman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.