Total Specific Solutions lijft Magenta en Niveo in

Total Specific Solutions (TSS) blijkt afgelopen 1 december softwareleverancier Magenta Multimedia Tools (MMT) te hebben overgenomen tezamen met dochtermaatschappij Niveo. Magenta en Niveo bedienen een breed pallet aan klanten, waarbij Magenta zich richt op de veiligheidsregio’s en openbare orde en Niveo op de gezondheidszorg. Beide bedrijven zullen vanuit Enschede hun eigen klanten in de Benelux blijven bedienen. Er werken in totaal ruim twintig man.

Door deze overname zegt TSS een aanvullende propositie aan zijn klanten te kunnen bieden. De verticale marktsegmenten waar Magenta en Niveo in opereren zijn aanpalend aan die van het it-conglomeraat uit Utrecht, zoals gemeenten. Ook is TSS actief in de zorgmarkt.

Magenta MMT is opgericht in april 1995 en ontwikkelt systemen voor het beheren en verbeteren van de (vak)bekwaamheid van individuele medewerkers en de organisatie als geheel. De Magenta-suite bevat vakbekwaamheidsmanagement, e-learning en cursusadministratie en ondersteunt een groot aantal veiligheidsregio’s en hulpverleningszones in Nederland en België.  

Dochtermaatschappij Niveo, het Nederlands Instituut voor Vakbekwaamheid, Educatie & Ontwikkeling, levert aan de zorgsector een softwaresuite voor het bevorderen en borgen van de individuele vakbekwaamheid. Niveo administreert, verbetert en controleert de vakbekwaamheid van personeel in Nederland. Met Niveo’s hulp kunnen werkgevers in één oogopslag zien welke opleidingen, oefeningen, certificaten en competenties werknemers in huis hebben.

IMAP DB&S Corporate Finance, met kantoren in Amsterdam en Rotterdam, heeft Magenta MMT begeleid bij de transactie. 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2016-12-14T19:29:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.