Patrick van Aalst stapt op als CEO Macaw

V.l.n.r: William van der Pijl (ceo), Ronald van Es (cfo) en Marcel Braaksma (coo).

Voormalig ceo van it-dienstverlener Macaw Patrick van Aalst stapt na zeventien jaar op en maakt per 1 januari 2017 plaats voor voormalig coo William van der Pijl. Marcel Braaksma neemt de coo-rol van hem over. Samen met cfo Ronald van Es vormen zij de nieuwe driekoppige directie. Van Aalst blijft bij het bedrijf betrokken als lid van de RvC.

Van der Pijl: ‘Vanuit onze relatie met Microsoft en Sitecore ontwikkelen we Macaw de aankomende jaren nog verder. Dat doen we onder andere met initiatieven op het gebied van internationalisatie, nearshoring en start-ups.’

Nieuwe directie en RvC

De kersverse ceo Van der Pijl is sinds 2011 werkzaam bij Macaw, vanaf 2013 als coo. Hij was eerder onder andere director e-business en director employee productivity bij Sara Lee. Ronald van Es is sinds 1998 werkzaam bij het bedrijf en bekleedt sinds 2006 de functie van cfo. Daarvoor had hij verschillende financiële functies bij Unisys. Marcel Braaksma is de nieuwe coo. Hij werkt sinds 2006 in verschillende rollen bij Macaw. Zijn laatste functie was die van delivery manager. Eerder was hij bij Inter Access werkzaam als projectmanager.

Ook in de RvC zijn er verschuivingen. Voormalig ceo Van Aalst treedt toe tot de Raad, terwijl Rolf Deves en Maarten van Eeghen terugtreden. Oprichters van Macaw, Roel Bergsma en Maarten Sikkema, blijven bij het bedrijf betrokken maar nemen geen plaats in de Raad of in de directie. 

Macaw is een it-dienstverlener met 250 medewerkers en is in 1994 opgericht door Roel Bergsma en Maarten Sikkema. Het bedrijf is meervoudig Gold Partner van Microsoft en gecertificeerd partner van onder andere Sitecore, EPiServer en Xamarin. De onderneming is gevestigd in Schiphol-Rijk. 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-01-10T10:01:00.000Z Christel Dieleman


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.